Potvrđen trkački McLaren P1, neće moći svako da ga kupi

McLaren je potvrdio da će 2015. ponuditi kupcima trkačku verziju svog top modela P1 i otkrio uslove pod kojima će ovaj automobil moći da se nabavi na tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.06.2014.

10:57

Default images

Osim što je potrebno da raspolaže dovoljno velikom količinom novca (standardni model ima početnu cenu od milion evra), budući kupac trkačkog McLaren P1 moraće da u svojoj garaži već ima regularnu verziju ovog automobila. To znači da će broj eventualnih vlasnika trkačke verzije u startu biti sužen na 375 potencijalnih kupaca.

S obzirom da je McLaren najavio da će trkačka verzija biti do sada najređi model britanskog proizvođača, do ovog automobila moći će da dođe znatno manji broj vlasnika standardnog modela P1.
McLaren nije saopštio više detalja o trkačkom modelu, ali očekuje se da će automobil imati unapređene aerodinamičke karakteristike i specijalno oslanjanje za vožnju po trkačkoj stazi, dok bi motor trebalo da bude neznatno pojačan.

Britanski proizvođač najavio je i da će budući bazni model, P13, biti dostupan u nekoliko verzija, što znači da je pored kupea u planu i varijanta sa otvorenim krovom, a spekuliše se i o mogućoj GT verziji ovog automobila.

McLaren je saopštio da je ta kompanija u 2013. ostvarila rekordnu zaradu od 285 miliona funti (oko 350 miliona evra).

Pročitajte o McLarenu 650S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: