McLaren hvali Porsche 911 GT3 i želi da ga nadmaši

McLaren je poslenjih godina veoma aktivan kada je u pitanju razvoj serijskih automobila. Britanski proizvođač najpre je 2013. predstavio top model P1, a na ženevskom auto-salonu, u martu, promovisan je unapređeni 12C, koji je preimenovan u 650S. U pripremi je još jedan automobil, bazni model interno označen kao P13, koji se očekuje na tržištu 2015.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

09:52

Default images

Kako bi nastavili uspešni niz novih modela, u McLarenu priznaju da su pratili šta radi konkurencija. A kada je u pitanju P13, britanskoj kompaniji uzor je novi Porsche 911 GT3.

Oni bi želeli da njihov novi model po ceni bude pozicioniran između Porschea 911 GT3 i Ferrarija 458, dok bi po performansama P13 trebalo da bude bliži Ferrarijevom automobilu.

Direktor McLarena, Majk Fluit, izjavio je da su njegovi inženjeri i on lično dobro proučili Porsche 911 GT3 i da su oduševljeni njegovim karakteristikama.

"GT3 je jedan od najimpresivnijih novih automobila koje samo vozio", priznaje Fluit.

Njega nisu oduševile samo vozne osobine Porschea 911 GT3, već i to što je ovaj model praktičniji od drugih super-sportskih automobila današnjice. Fluit ističe da mu je cilj da McLarenovi novi modeli ne budu samo automobili za pokazivanje u javnosti već želi da usvoji "nemačku inženjersku filozofiju".

"Porsche je marka koja je u tome najdoslednija i mi ćemo se ugledati na njega", kaže direktor McLarena.

Na pitanje da prokomentariše nedavne probleme koje je Porsche imao sa modelom GT3, zbog čega je taj proizvođač prinuđen da na svim proizvedenim i prodatim primercima izvrši zamenu motora, Majk Fluit je rekao da se to može destiti svakome.

"Automobili su danas toliko kompleksni, da praktično ne postoji proizvođač koji nije imao problema sa nekim svojim modelom i bio prinuđen da ga privremeno povuče iz prodaje", objašnjava Fluit.

Pročitajte o odluci McLarena da okonča proizvodnju modela 12C.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: