Mazda2 za 2015.

Prve fotografije test prototipa buduće Mazde2 dospele su na internet i tako podgrejale očekivanja da će produkcijski model biti spreman za oktobarski salon automobila u Parizu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

12:26

Default images

Nakon što je na salonu automobila u Ženevi predstavljen koncept Hazumi, kao najava sledeće generacije Mazde2, japanska kompanija krenula je u završna doterivanja koja će na kraju dovesti do serijskog modela.

Maskirna folija možda skriva stilske detalje na spoljašnjosti automobila, ali nema sumnje da će produkcijska verzija u dobroj meri odražavati izgled koncepta Hazumi.
Foto: worldcarfans.com
Generalno, dizajn će biti ublažen i prilagođen realnim produkcijskim uslovima, kako bi se snizili troškovi proizvodnje koliko god je to moguće, što podrazumeva i točkove manjih dimentija od velikih, 18 inčnih alu felni kojima je opremljena konceptna verzija.

Među pogonskim jedinicama naći će se i novorazvijeni 1.5 litarski SKYACTIV-D dizel motor, Euro 6 standarda, koji će u paru sa šestobrzinskim automatskim menjačem emitovati ispod 90 grama ugljen-dioksida po kilometru.
Foto: worldcarfans.com
Očekuje se da će nova Mazda2 imati premijeru pred publikom pariskog sajma automobila, u oktobru 2014, dok bi na tržištu mogla da se nađe krajem ove ili početkom 2015. godine.

Pročitajte više o konceptu Mazda Hazumi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: