Audi: Aplikacija umesto korisničke knjižice

Savremeni automobili postaju sve složeniji, sa sve većim brojem korisničkih sadržaja. U skladu sa razvojem tehnologije, Audi je vlasnicima modela A3 ponudio aplikaciju koja pomaže u razumevanju funkcionisanja elemenata automobila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2013.

09:54

Default images

Kupili ste nov automobil, ali vas zbunjuje veliki broj dugmića i signalnih lampica? Audi je smislio rešenje kako da vozači brzo dođu do potrebne informacije o funkcionisanju određenog elementa ilil sistema na automobilu bez listanja korisničkog uputstva.

Reč je o aplikaciji eKurzinfo koja je za sada dostupna samo vlasnicima modela A3 i iPhone i iPad uređaja. Aplikacija je u stanju da prepozna preko 300 različitih elemenata na Audiju A3 i pruži odgovarajuće, jednostavno objašnjenje o tome šta oni predstavljaju, kako funkcionišu i o postupcima u slučaju da na instrument tabli zasvetli signalna lampica koj upozorava na nepravilnost u radu.

Dovoljno je da korisnik svojim smartphone ili tablet uređajem snimi detalj na automobilu koji ga zanima i na ekranu će se pojaviti odgovarajuća informacija i uputstvo. Recimo, ako se kamera iPhone uređaja usmeri na instrument koji pokazuje temperaturu rashladne tečnosti motora, vozač će dobiti kompletnu informaciju o rashladnom sistemu, o tome kada je njegova temperatura previsoka, kako proveriti nivo tečnosti u prelivnoj posudi i gde se ona tačno nalazi ispod haube.

Pogledajte kratku demonstraciju ove aplikacije:



Aplikacija je dostupna na App Store servisu, na tri jezika - engleskom, nemačkom i japanskom.

I pored savremenih tehnoloških novina, kao što je eKurzinfo, verujemo da tradicionalno uputstvo za korišćenje u formi knjižice još dugo neće izaći iz upotrebe, pogotovo na našem tržištu.

Da li znate šta označavaju signalne lampice u autu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: