Qoros na auto-salonu u Ženevi 2013.

Novi kinesko-izraelski proizvođač Qoros predstavio je ženevskoj publici tri automobila. Pored kompaktne limuzine Qoros 3, koja je već spremna za serijsku proizvodnju, izložena su i dva koncepta, zasnovana na istoj platformi - Qoros 3 Cross Hybrid i Qoros 3 Estate

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.02.2013.

16:29

Default images

Najavljivan najpre pod oznakom GQ3, prvi serijski model novog proizvođača automobila dobio je ime Qoros 3. Ova kompaktna limuzina dugačka je 4.615 mm, a široka 1.839 mm.

U početku će u ponudi biti dva 1.6 litarska benzinska motora. Prvi je atmosferac koji razvija 126 ks i 155 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok je drugi turbo-punjeni motor koji proizvodi 156 ks i 210 Nm. Oba agregata raspolagaće sa stop/start tehnologijom za uštedu goriva.
Qoros 3 Sedan
Motori su standardno povezani sa šestostepenim ručnim menjačem, dok je kao opcija dostupan i šestobrzinski automatski menjač sa tehnologijom duplig kvačila.

U pripremi su još i 1.2 litarski trocilindrični turbo-benzinac, kao i nova četvorocilindrična 1.6 litarska benzinska jedinica, oba sa direktnim ubrizgavanjem goriva.
Qoros 3 Sedan
Prvi od dva koncepta koji su izloženi na Qorosovom štandu u Ženevi je Qoros 3 Cross Hybrid. U pitanju je kompaktni hečbek krosover sa hibridnim pogonom.

Predviđeno je da 1.2 litarski trocilindrični benzinac pokreće prednje točkove, dok će elektromotor koji se nalazi iznad zadnje osovine prenositi snagu na zadnje točkove.

Postojaće i drugi električni motor koji će biti smešten između benzinske jedinice i prenosnog sistema automobila. Qoros 3 Cross Hybrid biće moguće voziti i u režimu 4x4.
Qoros 3 Cross Hybrid
Qoros 3 Estate koncept takođe je zasnovan na platformi Qorosa 3 Sedan, sa kojim kao i 3 Cross deli i stilske karakteristike. Kineski proizvođač planira da iz koncepta kasnije razvije serijski model koji će ponuditi evropskim kupcima.

Unutrašnjost ovog karavana je funkcionalna i prilagodljiva različitim porebama njegovih korisnika. Preklapanjem zadnjih sedišta povećava se zapremina prtljažnika, a dobija se i potpuno ravna površina u zadnjem delu kabine koja koja omogućava transportovanje većih predmeta.
Qoros 3 Cross Hybrid
Model Qoros 3 sedan naći će se u prodaji na evropskom tržištu krajem 2013. godine. Cena ovog automobila još uvek nije poznata.

Nakon toga, planirano je da počne proizvodnja i druga dva modela čije su konceptne verzije predstavljene u Ženevi. U Qorosu kažu da će na svakih 6 meseci lansirati po jedan novi model.

Svi automobili nove kineske marke proizvodiće se fabrici Čangšu, u Kini, uz superviziju nekoliko partnera iz automobilske industrije, kao što su Magna Steyr, Continental i Bosch, i uz pomoć kompanije Microsoft.

Pogledajte galeriju fotografija sa sajma u Ženevi.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

21 h

Podeli: