Bentley SUV - novo ime i nov dizajn

U septembru smo objavili vest da je nekadašnji dizajner Lamborghinija, Luc Donckerwolke, prekomandovan u Bentley. Prvi rezultati ove kadrovske promene unutar VW grupe već se naziru. Bentley priprema novi SUV koncept, dok će dizajn prethodnog biti odbačen.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.11.2012.

13:02

Default images

Koncept Bentley-jevog SUV vozila, EXP 9 F, koji je imao premijeru na auto-salonu u Ženevi 2012. nije naišao na oduševljenje u automobilskoj javnosti. Najoštriji kritičari proglasili su ga za automobil koji je sve drugo samo ne lep.

Kako Bentley ipak ne odustaje od realizacije serijske verzije, odlučio je da nešto preduzme u pogledu dizajna. Prema pisanju Automobile magazina, Luc Donckerwolke, novi šef dizajna Bentley-ja koji je na to mesto došao u septembru 2012, odlučio je da iz temelja redizajnira postojeći koncept. Pored toga, umesto neinventivne oznake EXP 9 F, serijski model trebalo bi da dobije ime Falcon.

Kako je ranije najavljeno. Bentley SUV dobio je od čelnika Volkswagen grupe zeleno svetlo za proizvodnju, a prema sadašnjim planovima očekuje se da se pojavi u prodajnim salonima 2015. godine.

Dizajner Lamborghinija u Bentley-ju.

Pročitajte više o konceptu EXP 9 F.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: