Ford - novi SUV modeli

Ford je najavio da će kupcima u Evropi ponudi dva nova SUV modela – Eco Sport i Edge. Pored toga, u prodaji će se naći i nova generacija krosovera Kuga, koji je imao premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2012.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 09.09.2012.

16:00

Default images

Ford Eco Sport baziran je na platformi B segmenta, a originalno je razvijen u Južnoj Americi. Ovaj model trebalo bi da se suprotstavi vozilima drugih proizvođača u rastućem segmentu kompaktnih krosovera, kao što su Opel Mokka ili Nissan Juke.

Eco Sport će na evropskom tržištu biti opremljen novim 1.0 litarskim EcoBoost benzinskim pogonskim agregatima, a u Fordu planiraju da prodaja ovog modela počne u sledećih 18 meseci.
Drugi Fordov SUV model, koji će biti dostupan kupcima u Evropi, je vozilo iz srednje klase koje se u Severnoj Americi prodaje pod imenom Edge.

U američkoj kompaniji za sada nisu precizirali kada bi ovaj SUV mogao da bude ponuđen na evropskom tržištu.
Ford Kuga
Ono što je međutim izvesno, to je skori početak prodaje druge generacije Forda Kuga. Ovaj model naći će se u prodajnim salonima do kraja 2012. godine.

U ponudi će biti verzije sa dva 2.0 litarska turbo-dizel motora, sa 140, odnosno 163 ks, kao i 1.6 litarski turbo-punjeni EcoBoost benzinac.

U Fordu kažu da očekuju da u sledećih šest godina u Evropi prodaju više od milion SUV vozila.

Pročitajte više o novom Fordu Kuga.

Pročitajte o novom Fordu Mondeo.

Pročitajte o redizajniranom Fordu Fiesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: