Lexus LF-LC hibridni koncept

Lexus je na sajmu automobila u Ženevi imao evropsku premijeru koncepta sportskog kupea LF-LC sa hibridnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2012.

19:35

Default images

Ovo vozilo je prvi put predstavljeno u januaru 2012. na sajmu automobila u Detroitu, a u japanskoj kompaniji kažu da se LF-LC nadovezuje na stilski koncept koji je primenjen na modelima CT i GS, kao i da označava pravac kojim će se Lexus kretati u budućnosti.

U pitanju je novi dizajnerski jezik koji karakterišu snažne konture i jedinstvena mrežasta maska hladnjaka uokvirena masivnim aluminijumskim lajsnama, dok profil ima snažnu i dinamičnu siluetu koja naglašava kretanje.
Enterijer koncepta LF-LC donosi futuristički izgled u kome dominira veliki ekran osetljiv na dodir, dijagonale 12,3 inča.

Na unutrašnjosti vrata nalazi se po jedan manji touch-screen preko koga se upravlja komandama za otvaranje prozora, podešavanje spoljnih retrovizora i sedišta vozača i suvozača.
Iz japanskog proizvođača su saopštili da LF-LC pokreće napredna verzija Lexus Hybrid Drive pogona, koja se u isto vreme odlikuje visokim performansama i niskom potrošnjom goriva. Motor je smešten napred, a snaga se prenosi na zadnje točkove automobila.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Ženevi možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: