Špijuniranje: Novi Audi A3

Nova generacija Audijevog kompaktnog modela A3 snimljena je na severu Švedske, za vreme testiranja u zimskim uslovima.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.12.2011.

11:07

Default images

Poslednji put “špijunske“ fotografije novog Audija A3 snimljene su u avgustu 2011. godine u Argentini.

Inženjeri nemačkog proizvođača u međuvremenu su promenili kontinent, a umesto suvog kolovoza, na redu su putevi pokriveni snegom.

Treća generacija modela A3 nastala je na novoj Volkswagenovoj platformi MQB, koju će deliti sa novim Golfom, kao i još nekim automobilima iz VW grupe.

Kada je dizajn u pitanju, očekuje se da će novi A3 dosta ličiti na koncept predstavljen na auto-salonu u Frankfurtu 2011.
Fotografija: carscoop.blogspot.com
Audi A3 dobiće i novu gamu pogonskih agregata, od kojih je najsnažniji benzinski 2.0 litarski TFSI sa turbo-punjačem predviđen za sportsku verziju S3.

Takođe, u ponudi će biti i 1.4 litarski TFSI od 140 ks, sa novom tehnologijom koja omogućuje motoru da radi sa samo dva aktivna cilindra, u određenom režimu vožnje.

Na taj način, novi A3 biće ekonomičniji u pogledu potrošnje goriva i imaće smanjenu CO2 emisiju.

Za sada, na testovima je uočena samo verzija sa troja vrata, ali očekuje se i standardna Sportback varijanta sa 5 vrata, kao sedan i kabriolet.

Audi A3 sa troja vrata biće dugačak oko 4,3 metra, dok će međuosovinsko rastojanje iznositi 2.595 mm, a kod Sportback verzije 2.630 mm.

Očekuje sa da će nova generacija modela Audi A3 imati svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi, u martu 2012. godine, a u prodaji će se naći u drugoj polovini 2012.

Audi A3 koncept u Ženevi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: