FIAT Srbija: nova oprema iz Japana

U fabriku FIAT Automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu počela je da stiže oprema iz japanske fabrike Komatsu. Ova oprema namenjena je pogonu Preseraj i prva je od dve linije automatizovanih presa nove tehnologije koja se primenjuje u FIAT grupaciji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2011.

09:52

Default images

Linija sastoji se od pet presa i do sada je instalirana u dve najnovije FIAT-ove fabrike - u Brazilu i italijanskom gradu Cassino. Ukupna vrednost investicije za pogon Preseraj iznosi oko 100 miliona evra.

Oprema teška blizu 3 000 tona stigla je iz Japana brodom u 587 sanduka. Početkom 2012. stići će i druga linija presa koja će u okviru grupacije prvi put biti instalirana u FIAT-ovoj fabrici u Kragujevcu.

Kao što je i najavljeno, u Kragujevcu su krajem oktobra proizvedene prve školjke novog modela L Zero. Projekat se odvija prema utvrđenom planu, što podrazumeva i proizvodnju probne serije novog modela do kraja 2011.

FIAT L Zero stiže do maja 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: