Automobili

Sreda, 13.04.2011.

10:33

Subotičanin izdavao lažne dozvole

Mirko Ć. (43) zadržan je od strane subotičke policije zbog sumnje da je, kao vlasnik škole za obuku vozača "Mia" iz Subotice, tokom 2009. godine u više navrata izdao lažne vozačke dozvole za B i C kategoriju, iako kandidati nisu ni polagali teorijski i praktični deo ispita.

Izvor: B92

Default images

On se tereti da je izdavanjem lažnih uverenja uspeo da pribavi oko 250.000 dinara.

Protiv Mirka Ć. podneta je krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i biće priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici, koji će obaviti saslušanje.

U subotičkoj policijskoj upravi govori se da je na ovaj način prevareno više desetina građana. Međutim, mnogi su i svesno radili na tome da dobiju lažnu dozvolu. Takođe, govori se i o tome da nisu samo Subotičani dobijali sporne dozvole, već da su do njih preko Mirka Ć. dolazili i ljudi iz drugih gradova.

Osumnjičeni je od građana uzimao novac u zamenu za određene usluge. Nekada se dešavalo da kandidat padne pred komisijom vožnju, a Mirko Ć. mu da "drugu šansu", odnosno uzme mu novac i pusti ga da položi.

Auto-škola "Mia" ranije je zatvarana zbog malverzacija, pa je njen vlasnik otvorio društvo sa ograničenom odgovornošću "M&M" registrovano kao auto-škola i detektivska agencija.

Ono što je sigurno je da će vozačke dozvole izdate na ovaj nelegalan način biti poništene, a protiv onih koji su svesno kupovali dozvole biće podnete krivične prijave.

Fotografija - Totalcar

Obuka za vozače 30 odsto skuplja

Auto-škole: Deca opasna za volanom

Pratite naš specijal Zakon o saobraćaju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: