Automobili

Ponedeljak, 26.04.2010.

17:32

BMW Gran Coupe Concept

Brojni evropski proizvođači prikazali su novitete na ovogodišnjem Salonu automobila u Pekingu, ali nijedan nije oduševio posetioce poput BMW-a koji je prikazao novi zanimljivi koncept.

Izvor: B92

Default images

Prema nekim medijima, koncept Gran Coupe bi trebalo da predstavlja buduću Seriju 8, dok drugi tvrde da se radi o BMW-ovom odgovoru na Mercedesov CLS ili budući Audi A7.

Nekoliko neimenovanih BMW-ovih stručnjaka potvrdilo je da serijska verzija ove konceptne kupe/limuzine stiže već 2012. godine, a koristiće platformu na kojoj se već temelje standardna i GT verzija Serije 5 i Serija 7.



Novi model će koristiti niz poznatih 6-cilindričnih i 8-cilindričnih benzinskih i dizel motora koji će serijski dolaziti sa osmostepenim automatskim menjačem.
Prema rečima Adriana van Hooydonka, BMW-ovog šefa dizajna, čelnici bavarske fabrike uvereni su da bi trebalo proizvesti ovakav automobil koji bi bio dinamičnija i sportskija verzija luksuzne ‘sedmice’.

Dodao je i da je Concept Gran Coupe, koji je dug 5 metara i 10 cm niži od Serije 7, svojevrsna modernizovana i nešto realnija, odnosno proizvodnji bliža verzija Concepta CS prikazanog 2007. godine.

Tada nije bilo govora o mogućoj proizvodnji, ali otkako je Porsche lansirao Panameru, Audi najavio A7, a Mercedes novu generaciju CLS-a, Bavarci su se izgleda predomislili.
Koncept Gran Coupe iz svakog ugla izgleda dinamično, agresivno i upadljivo, bilo da se radi o prednjem delu s novim ‘bubrezima’, niskoj liniji krova ili izduženim zadnjim svetlima.

Jedva čekamo 2012. godinu.

Izvor - AutoKlub.hr

BMW City stiže 2014.

2011 BMW 5 Touring

BMW X6 M

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: