Promenio ime i dobio novi automatski menjač sa 8 brzina

Bivši Citroen C4 Picasso počeće u maju da se prodaje pod novom oznakom “Spacetourer” i sa novim, osmobrzinskim automatikom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2018.

13:01

Promenio ime i dobio novi automatski menjač sa 8 brzina

Citroenov MPV model, sada pod imenom C4 Spacetourer i Grand C4 Spacetourer (sa 7 sedišta), dobio je novi EAT8 automatski menjač sa 8 stepeni prenosa.

U početku će ovaj menjač biti dostupan samo u verziji sa 2.0 BlueHDi 160 dizel motorom, a do kraja godine biće na raspolaganju i u drugim motorskim varijantama.
Osmobrzinac će zameniti stari šestostepeni automatski menjač, a Citroen tvrdi da će doneti uštedu u potrošnji goriva i do 7%.

Osim toga, novi prenosni sistem je kompaktniji i lakši od prethodnog za 2 kg. Takođe, promena brzina je uglađenija, pa je i vožnja komfornija i prijatnija za putnike.

Vozač će moći da menja brzine i manuelno, pomoću polugica na volanu.
Citroen C4 Spacetourer 2.0 BlueHDi 160 sa novim osmostepenim automatikom počeće da se prodaje u maju, najpre Francuskoj, po ceni od 33.850 evra za model sa 5 sedišta, dok će Grand C4 Spacetourer sa istim motorom i menjačem koštati od 35.050 evra.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: