“Evropski” Mustang Bullitt sa 464 ks debituje u Ženevi

Ford će kupcima u Evropi ponuditi nešto slabiji V8 motor u odnosu na onaj koji pogoni američki Bullitt.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

12:19

“Evropski” Mustang Bullitt sa 464 ks debituje u Ženevi

Američki proizvođač predstavio je početkom godine na auto-salonu u Detroitu savremenu verziju Mustanga sa oznakom "Bullitt" u znak sećanja na legendarni auto koji je korišćen u istoimenom filmu iz 1968, u kojem je glavna zvezda bio Stiv Mekvin.

Dva meseca kasnije, na sajam automobila u Ženevi stiže “evropski” Bullitt opremljen 5.0 V8 motorom sa 464 ks (američki razvija 475 konjskih snaga) i 529 Nm (američki 570 Nm).
Motor je uparen sa manuelnim menjačem sa 6 brzina. Kupci mogu da biraju između dve boje spoljašnjosti - crne Shadow Black i klasične zelene Highland Green, a automobil je opremljen 19 inčnim alu felnama, Brembo kočnicama i jedinstvenom maskom hladnjaka.

Unutrašnjost sadrži 12 inčni ekran multimedijalnog sistema najnovije generacije, čuvenu ručicu menjača u obliku bele kugle i premijum B&O Play audio sistem od 1000 vati.

Među opcijama su i sportska Recaro kožna sedišta.
Ford Mustang Bullitt debituje u Evropi na sajmu automobila u Ženevi, koji je počeo u utorak 6. marta, a prodaja počinje kasnije tokom godine.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: