Restilizovani Audi A3 stigao u Srbiju

Aktuelna, treća generacija Audija A3 predstavljena je 2012, a četiri godine kasnije ovaj model prvi put je redizajniran.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.09.2016.

15:03

Restilizovani Audi A3 stigao u Srbiju

Lansiranjem prvog modela A3, 1996. godine, Audi je uveo premijum automobile u kompaktnu klasu. U međuvremenu, A3 porodica je uvećana, pa pored verzija sa 3 i 5 vrata, u ponudi su i kabriolet i sedan. Kako kažu u Audiju, prodaja modela A3 Sedan nadmašila je očekivanja kompanije i doprinela u velikoj meri tržišnom uspehu kompaktnih vozila ovog nemačkog proizvođača.
Audi je nedavno osvežio sve verzije Audija A3, a najvažnije stilske promene izvršene su na prednjem delu vozila. Modeli za 2017. dobili su novu masku hladnjaka i preoblikovane Xenon plus farove, dok je kao opcija za prednje svetlosne grupe po prvi put u ovoj klasi Audija dostupna i matrix LED tehnologija.

Stop svetla su takođe pretrpela blagi redizajn, a na zadnjem delu restilizovan je i difuzor koji se nalazi u donjem delu branika. Uz to, kupci mogu da biraju i nove nijanse iz proširene palete boja eksterijera.
Audi Matrix LED farovi obezbeđuju homogeno osvetljavanje puta. Pojedine diode se, u zavisnosti od situacije, uključuju ili isključuju i tako u svakom trenutku garantuju precizno osvetljenje. Takođe, saobraćajni znaci se ciljano osvetljavaju smanjenim intenzitetom svetla, tako da ne zaslepe vozače koji idu u susret.
Kupcima je na raspolaganju i veliki broj sistema asistencije. Među njima je i podrška za nadzor bočnog saobraćaja otpozadi, koja upozorava na mogući rizik od sudara prilikom izlaska sa parking mesta.

U ponudi je i adaptivni tempomat kao i sistem asistencije u vožnji koji omogućava automatsko upravljanje, kočenje i ubrzavanje u gradskim gužvama pri brzinama do 64 km/h, kao i unapređeni sistem za održavanje vozila unutar saobraćajne trake kojom se automobil kreće.
Promene su zahvatile i kokpit, pa je uz novi trokraki volan kupcima na raspolaganju unapređeni MMI multimedijalni sistem sa pojednostavljenim interfejsom i poboljšanim glasovnim komandama. Audi smartfon interfejs omogućava povezivanje pametnih telefona (na iOS i Android platformama) sa vozilom.

Umesto klasične instrument table sa analognim pokazivačima, u ponudi je i opcioni 12,3 inčni digitalni TFT displej, koji je do sada bio dostupan samo na najnovijim Audijevim modelima iz viših klasa.
Ponuda motora obuhvata dva benzinska i tri dizel turbo agregata, Euro 6 standarda: 1.0 TFSI sa 116 ks i 1.4 TFSI sa 150 ks, te 1.6 TDI sa 110 ks, kao i 2.0 TDI u verzijama sa 150 i 184 ks.

Dodatne informacije možete naći na zvaničnom sajtu Audija za Srbiju.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: