AMSS upozorava na "divlje" šlep službe

Auto-moto savez Srbije oglasio se saopštenjem povodom protesta pojedinih šlep službi koji je održan u sredu 7. septembra ispred sedišta ove organizacije u Beogradu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.09.2016.

10:30

AMSS upozorava na
Foto: AMSS

U Auto-moto savezu kažu da je sve počelo kada je najveći evropski automobilski klub, nemački ADAC, nedavno u svom saopštenju upozorio svoje članove da na putevima Srbije haraju šlep službe koje se lažno predstavljaju kao njihovi partneri. AMSS, kao jedini zvanični ovlašćeni partner ADAC-a, preduzeo je nakon toga akciju uklanjanja neregularnih šlep vozila sa glavnih puteva Srbije "u cilju suzbijanja drumskih razbojnika i zaštite vozača", objašnjavaju u toj organizaciji.

"Dovodeći inostrane vozače koji prolaze kroz našu zemlju u zabludu, i to bespravnim korišćenjem logotipa ADAC-a i AMSS-a, divlje šlep službe naplaćivale su svoje usluge po znatno većim cenama i tako ostvarivale finansijsku korist na teret vozača", navode u AMSS.

U toj organizaciji napominju da je Auto-moto savez Srbije, kao deo međunarodne Svetske automobilske federacije (FIA) i kao jedini međunarodno priznati klub pružanja pomoći na putu u Srbiji, šlep službama i servisima nudio mogućnost za stvaranje partnerskog odnosa, što bi im omogućilo legalno poslovanje.

AMSS će, u cilju zaštite svojih članova i vozača, a u skladu sa nadležnostima i ovlašćenjima, nastaviti da u saradnji sa Ministastvom unutrašnjih poslova Republike Srbije čini napore kako bi svim vozačima u tranzitu kroz našu zemlju bila regularno ukazana pomoć na putu u slučaju da im se dogode kvarovi čije su popravke neizbežne, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: