Automobili

Četvrtak, 03.09.2015.

13:29

Renault predstavio pik-ap za 2016. (VIDEO)

Francuski proizvođač predstavio je koncept Alaskan kojim najavljuju ulazak u segment pik-ap vozila srednje veličine.

Izvor: B92

Default images

Renault Alaskan je konstruisan kao "double cab" verzija, sa dva reda sedišta i otvorenim odeljkom za teret.

Iako u saopštenju to nije precizirano, očekuje se da će vozilo pozajmiti mehaničku platformu od modela Nissan Navara, na koga vizuelo podseća.
Na prednjm delu dominira maska hladnjaka sa velikom Renault značkom u središtu, dok su u farove ugrađena LED dnevna svetla po uzoru na SUV model Kadjar.

LED tehnologija je upotrebljena i na stop svetlima, a koncept je postavljen na alu felne promera 21 inč.
Renault navodi da se ispod haube nalazi uzdužno postavljeni četvorocilindarski twin-turbo dizelaš.

Proizvođač nije otkrio više tehničkih detalja, ali je saopštio da je pogonska jedinica preuzeta iz familije privrednih vozila Master.
Kada je reč o zanimljivostima kojim često obiluju ovakvi koncepti, Renault kaže da se u kućištu spoljašnjeg retrovizira nalazi kamera koja služi za snimanje pejzaža, s obzirom da očekuju da će se jedno ovakvo vozilo često kretati kroz živopisne predele.
Otklonjena je i dilema o serijskom modelu. Renault je saopštio da se "produkcijska verzija" očekuje u prvoj polovini 2016.

Vozilo neće biti ograničeno samo na "double cab" varijantu, već će kupcima biti ponuđeno nekoliko karoserijskih konfiguracija dok će nosivost tovarnog prostora iznositi do 1.000 kg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: