Automobili

Ponedeljak, 21.11.2016.

12:44

Subaru Viziv-7: Umesto Tribece, SUV sa sedam sedišta

Subaru je nastavio niz konceptnih automobila sa oznakom Viziv premijerom do sada najvećeg SUV vozila ovog proizvođača.

Izvor: B92

Subaru Viziv-7: Umesto Tribece, SUV sa sedam sedišta

Otkako je 2014. prekinuo proizvodnju modela Tribeca, Subaru je ostao bez najvećeg SUV modela u svojoj gami.

Koncept Viziv-7, koji je imao premijeru na auto-salonu u Los Anđelesu, nagoveštava da će Subaru uskoro u svoj proizvodni program uvrstiti SUV vozilo dužine preko 5 m, sa tri reda sedišta.
Konkurencija na tržištu SUV modela sa 7 sedišta sve je veća. Nakon što je Volkswagen krajem oktobra u Sjedinjenim Državama predstavio model Atlas (isti automobil prodavaće se u Kini pod oznakom Teramont), stigle su nove vesti o BMW-u X7, a sada je i Subaru najavio serijski model u tom automobilskom segmentu.
Koncept Viziv-7 ima impozantne dimenzije - dugačak je 5,2 m, širok 2 m, a visok 1,8 m, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 3 metra. Predviđeno je da u njemu komforno može da se preveze 7 odraslih osoba, smeštenih u tri reda sedišta.

Detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni, a Car&Driver piše da će se serijski model zasnovan na konceptu prodavati pod oznakom Ascent, i da će na tržište stići 2018. godine. Očekuje se da će se u SAD prodavati sa četvorocilindarskim turbo benzincem, ali i 3.6 litarskim šestocilindarskim "bokser" motorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: