Koliko košta Toyota za koju vam treba šofer (FOTO)

Toyota Century izgleda kao japanski Rolls-Royce, pa je i cena ovog modela u skladu sa njegovim imidžom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

13:25

Koliko košta Toyota za koju vam treba šofer (FOTO)

Automobil čiji su vlasnici uglavnom osobe koje se voze na zadnjem sedištu dok se za upravljačem nalazi livrejisani šofer, teško je dovesti u vezu sa brendom kao što je Toyota, koja je poznata po masovnoj proizvodnji pristupačnih putničkih vozila srednje i niže klase.

Međutim, Century nije obična Toyota. Ovaj model zamišljen je kao pandan Rolls-Royce limuzinama i sličnim automobilima. Na auto-salonu u Tokiju 2017. stigla je nova generacija superluksuzne limuzine Century, nasledivši prethodnika koji se u Zemlji izlazećeg sunca proizvodio čak 21 godinu.
Nedavno je u Japanu počela prodaja ovog automobila i to po ceni od 19.600.000 jena, što je oko 150.000 evra.

Za razliku od Toyotinih bestseler modela, kao što su Corolla, Camry ili RAV4, koji se godišnje u svetu prodaju u stotinama hiljada jedinica, japanski proizvođač planira da na domaćem tržištu mesečno isporuči svega 50-ak primeraka limuzine Century.
Nova generacija ovog modela još je luksuznija i prostranija od prethodnika.

Kabina je između ostalog opremljena audio sistemom sa 20 zvučnika raspoređenih po čitavoj unutrašnjosti vozila, kao i elektropomičnom zavesom koja daje punicima dodatnu privatnost tokom vožnje.
Zvučna izolacija je na najvišem nivou, a vibracije u vožnji maksimalno su smanjene.

Automobil ima i elektronski kontrolisano vazdušno oslanjanje koje putnicima garantuje vrhunski komfor i udobnost.
Za razliku od prehodnika koji je imao V12 agregat, nova Toyota Century koristi hibridni pogonski sistem koji se sastoji od 5.0 litarskog V8 benzinca i elektromotora ukupne kombinovane snage od 425 ks.

Benzinski osmocilindraš isporučuje 375 ks i 510 Nm, dok električna jedinica raspolaže sa 221 ks i 300 Nm.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: