Mythbusters sravnili Yugo sa zemljom, ali bukvalno

U epizodi pod nazivom Driven to Destruction ekipa TV serijala Mythbusters bila je nemilosrdan prema nekadašnjem ponosu jugoslovenske auto-industrije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.07.2016.

10:32

Mythbusters sravnili Yugo sa zemljom, ali bukvalno
Screenshot YouTube

Ljubitelji emisije Mythbusters znaju da su voditelji Adam i Džejmi najsrećniji kada nešto treba da "dignu u vazduh". Na žalost, ovog puta im je dopao šaka jedan Yugo iz polovine 80-tih godina 20. veka.

Kako bi saznali da li je moguće automobil spljeskati kao palačinku, vozilo je postavljeno ispod čelične ploče na kojoj je aktiviran plastični eksploziv.
Screenshot YouTube
Yugo nije bio prvi izbor za eksperiment - Mythbusters su najpre planirali da sravne sa zemljom čuveni američki model AMC Gremlin iz 70-tih, koji je poznat po svom neobičnom dizajnu, ali navodno niko nije želeo da im proda ovaj, danas već klasični automobil da bi bio tako brutalno uništen.

Sa pronalaženjem starog Yuga nisu imali problema, pa je umesto Gremlina žrtvovan nekadašnji Zastavin model. Pogledajte i sami kako je to izgledalo (eksplozija se događa posle 2 minuta i 20 sekundi snimka):

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: