Klarkson: Novi Top Gear? Nisam gledao, snimam svoj šou

Prva epizoda serijala Top Gear sa novom voditeljskom postavom, emitovana je na programu BBC 2 u nedelju 29. maja i po svemu sudeći izazvala je podeljena mišljenja kod gledalaca.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.06.2016.

13:58

Klarkson: Novi Top Gear? Nisam gledao, snimam svoj šou

Brojni zaljubljenici u automobile čekali su godinu dana da ponovo vide svoj omiljeni šou program, ali već posle prve epizode 23. ciklusa postavlja se pitanje da li će Top Gear opstati. Naime, britanski kladioničari već nude mogućnost opklade na to da li će novi voditelj - Kris Evans, biti otpušten a emisija ukinuta.

Razlog za to leži u činjenici da je prvu epizodu novog ciklusa u premijernom terminu u Ujedinjenom Kraljevstvu gledalo 4,3 miliona ljudi, što je 1,3 miliona manje od prosečne gledanosti ovog šou programa u periodu dok su voditelji bili Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej. Kako piše Hollywood Reporter, to je najslabiji rezultat prve epizode u sezoni serijala Top Gear u poslednjih 10 godina.

Ono što bi dodatno trebalo da zabrine Krisa Evansa je da je gledanost bila znatno ispod 5 miliona, koliko je ranije zacrtao kao cilj. Međutim, Evans je na Twitteru izašao sa sasvim drugačijim podacima, koji idu njemu u prilog. On je naveo da je prva epizoda imala udeo u gledanosti 23%, što je, prema njegovim rečima za 12% bolji rezultat nego što je imala premijerna emisija iz 2015, kada su voditelji bili Klarkson i ekipa.

Osim toga, on tvrdi da je broj gledalaca rastao od početka emitovanja do kraja epizode.
Na pitanje lista Daily Mail da prokomentariše novi Top Gear, Džeremi Klarkson je odgovorio da nije gledao emisiju, jer je bio zauzet snimajući sopstveni automobilski šou program (koji će početi da se emituje na Amazonu Prime na jesen).

Hamond takođe nije bio raspoložen za komentar, dok je Džejms Mej u svom stilu izjavio da je "veliki fan" obnovljenog Top Geara.

Da li ste gledali prvu epizodu i kakvi su vaši utisci?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: