Uzeli zakon u svoje ruke: Stop bahatim vozačima

U idealnom svetu svi vozači bi poštovali saobraćajne propise i vožnja bi bila mnogo bezbednija, kako za one koji se nalaze u automobilima, tako i za pešake. Ipak, s obzirom da ne živimo u idealnom svetu, vozače je potrebno kontrolisati a one koji misle da saobraćajna pravila za njih ne važe i kažnjavati.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.02.2015.

09:07

Default images

Iako je za sankcionisanje prekršaja zadužena policija, ponekad, kada bahatost vozača prevrši svaku meru, građani se samoorganizuju i "uzimaju zakon u svoje ruke".

Tako je pre nekoliko godina u Srbiji pokrenuta akcija "Bahato parkiram" usmerena prema vozačima koji se nepropisno parkiraju i koji takvim ponašanjem ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju.

Aktivisti su postavljali nalepnice na nepravilno parkirana vozila sa ciljem da podignu svest građana o problemu nepropisnog parkiranja. Na žalost, sudeći na osnovu trenutne situacije na našim ulicama, akcija nije imala veliki uticaj na bahate vozače.

Nepropisno parkiranje nije jedini problem sa kojim se građani suočavaju. Pojedini vozači ne prezaju ni od toga da automobil voze pešačkom stazom ili trotoarom, ako će im to pomoći da izbegnu saobraćajnu gužvu ili da stignu na željenu lokaciju.

Grupa mladića i devojaka iz Rusije pokušala je da ukaže na ovaj problem, koji je očigledno uzeo maha u toj zemlji. Organizovali su se i počeli da zaustavljaju one koji voze automobile po pešačkim stazama, ljubazno im ukazujući da to što rade nije prihvatljivo i da treba da se vrate na ulicu.

I dok neki vozači prihvataju sugestiju, drugi reaguju burno i pokušavaju da prođu na silu.

Pogledajte kakva su iskustva ovih mladih Rusa sa bahatim vozačima:



Da li smatrate da ovakve i slične akcije imaju efekta i da li biste učestvovali u njima?

Pogledajte kako je prošao vozač iz Argentine koji je svojim automobilom blokirao prilaz rampi za invalide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: