Policija Dubaija uvela i McLaren u svoju flotu

Najnovije patrolno vozilo koje imaju na raspolaganju službenici policije u Dubaiju je McLaren MP4-12C. Ovaj superautomobil pridružio se skupocenim modelima Ferrarija, Lamborghinija, Aston Martina... koji se već nalaze u policijskoj garaži u tom gradu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2013.

10:56

Default images

Flota službenih automobila policije Dubaija, koja više podseća na kolekciju super-sportskih automobila nekog bogataša, dobila je novog člana.

Nakon Lamborghinija Aventador, Ferrarija FF, Mercedesa SLS AMG, modela Bentley Continental GT Coupe i najskupljeg od svih, Aston Martina One-77, u Dubai je stigao još jedan vredan primerak. McLaren će se na ulicama pojaviti beloj i zelenoj boji koja je karakteristična za policiju ovog grada.

Poput drugih sličnih modela, očekuje se da će i ovaj superautomobil više služiti u turističke svrhe nego što će biti korišćen u jurnjavi za onima koji budu kršili zakon.

Podsećamo, reč je o automobilu vrednom oko 300.000 evra, koji je opremljen 3.8 litarskim V8 motorom sa 625 ks (460 kW) i 600 Nm i koji može da razvije 329 km/h.

Pogledajte i druge superautomobile koje koristi policija Dubaija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: