Novi Ginisov rekord u parkiranju

Konkurencija za titulu Ginisovog svetskog rekordera u paralelnom parkiranju sve više se zaoštrava. Naslov najboljih u ovoj disciplini preuzeli su braća Alastair i John Moffat iz Velike Britanije koji su uspeli da parkiraju klasični MINI Mayfair na prostoru koji je samo 13,1 centimetara duži od automobila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

12:48

Default images

Oba brata Moffat uspela su u istom danu da obore svetski rekord. Najpre je to učinio John, a nešto kasnije isti rezultat je postigao i Alastair.

Pogledajte zvaničan snimak Ginisove knjige rekorda:



Pravila ove discipline nalažu da se automobil uparkira uz pomoć ručne kočnice, pri čemu ne sme da dodirne ni jedno od dva vozila koja se nalaze ispred i iza njega.

U poslednjih godinu dana ovo je treći put da takmičari popravljaju rezultat u ovoj disciplini. Najpre je u junu 2012. kineski kaskader Han Yue spustio rekord sa 22 na 15 cm, da bi u novembru njegov nemački kolega Ronny Wechselberger poboljšao rezultat za još jedan cm.

Možemo samo da pretpostavimo koliko puta su Alastair i John Moffat ponovili ovaj manevar paralelnog parkiranja, kako bi uspeli da postave najnoviji rekord.

Pogledajte obaranje rekorda koji je postigao Han Yue u junu 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: