Izmene saobraćaja tokom maratona

U nedelju 21. aprila održava se 26. Beogradski maraton. Kako bismo vam pomogli da se informišete i organizujete, pripremili smo podatke o trasi i satnici maratona, kao i o izmenama u saobraćaju.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 20.04.2013.

12:01

Default images

Svake godine krajem aprila glavni grad Srbije domaćin je tradicionalne manifestacije - Beogradskog maratona. U toku završnih priprema za održavanje takmičenja, kao i tokom trke, doći će do zatvaranja određenih ulica i izmena u odvijanju saobraćaja. Savetujemo da u tom periodu isplanirate svoje kretanje kroz Beograd.

Ovogodišnja maratonska trka održava se u nedelju 21. aprila, sa početkom u 10 h. Start maratona i polumaratona je kao i obično u Bulevaru kralja Aleksandra, kod crkve svetog Marka. Cilj će biti na Terazijama, a vremensko ograničenje trajanja svih trka iznosi 6 sati.

Iz gradskog Sekretarijata za saobraćaj saopštili su da će u nedelju doći do sledećih izmena u saobraćaju:

Od ponoći u subotu 20. aprila do 19 časova u nedelju 21. aprila obustavlja se saobraćaj u Kolarčevoj ulici, Terazijama, Ulici kralja Milana, kao i u delu Trga Nikole Pašića prema Terazijama.

Takođe, od ponoći, ali do 17 časova obustavlja se saobraćaj u ulicama: Prizrenskoj, delu Balkanske (potez od Prizrenske do Ulice kraljice Natalije), kao i u saobraćajnicama u zoni OTC “Novi Beograd”.
U nedelju od 2 do 10.30 h doći će do obustavljanja saobraćaja u Ulici arhiepiskopa Danila.

Za saobraćaj su zatvorene i Dečanska (na delu od Nušićeve do Trga Nikole Pašića), Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra (potez od Ulice kneza Miloša do Beogradske) i Resavska (deo od Krunske do Bul. kralja Aleksandra) i to u nedelju u periodu od 3 do 11 h.

Od 9 do 11.30 h obustavlja se saobraćaj u Takovskoj (deo od Svetogorske do Ulice kneza Miloša) i u Ulici kneza Miloša (od Takovske do Nemanjine). Ulica kneza Miloša od Bul. kralja Aleksandra do Ulice admirala Geprata (smer ka Nemanjinoj) ostaće zatvorena do 16 časova.

U periodu od 10 do 16 h za saobraćaj će povremeno, za vreme prolaska takmičara, biti zatvorene deonice trase maratona: Bul. kralja Aleksandra, ulice Branka Krsmanovića, cara Nikolaja II, Makenzijeva, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, ulice Gavrila Principa, pop Lukina, Brankov most, Bul. Mihaila Pupina (od Brankovog mosta do Bul. Nikole Tesle), Bul. Nikole Tesle, Karađorđev trg, ulice 22. oktobra, Vrtlarska i Ivićeva.
U istom vremenskom periodu za saobraćaj će biti zatvorene i ulice: Tošin bunar, Zemunska, Vojvođanska, Nehruova, Jurija Gagarina (kolovozna traka za smer ka Ulici Dr. Ivana Ribara – na delu od Milutina Milankovića do Ulice Dušana Vukasovića), zatim Milutina Milankovića (III bulevar), Ulica Milentija Popovića, Ulica Aleksandra Dubčeka i Bul. Mihaila Pupina (deo od Aleksandra Dubčeka do Bul. Umetnosti).

Od 10 do 16 h biće obustavljen saobraćaj i u Bulevaru umetnosti, Bulevaru Zorana Đinđića (deo od Omladinskih brigada do Bul. Umetnosti).

U nedelju 21. aprila, od 6 do 16 časova, za saobraćaj biće potpuno zatvorena Ulica kraljice Natalije.

U Sekretarijatu za saobraćaj napominju i da će od 10 do 16 h biti zatvorena i rampa za silazak sa Mosta na Adi u Ulicu Jurija Gagarina, u smeru ka ulici Antifašističke borbe (odnosno ka OTC Novi Beograd).

Tokom obustave saobraćaja privremeno će biti ukinuta sva taksi stajališta locirana na trasi maratona. Organizatori mole građane da blagovremeno uklone svoja vozila sa trase maratona.

Mapu maratona u visokoj rezoluciji možete pogledati ovde.
Više detalja o 26. Beogradskom maratonu možete saznati na zvaničnom sajtu.
O izmenama na linijama javnog gradskog prevoza (autobusa, tramvaja i trolejbusa) možete se informisati ovde.
Više informacija o takmičarskom delu Beogradskom maratona pročitajte u sportskom delu našeg sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: