Petlja “Jurija Gagarina”

Na sajtu Beobuild.rs objavljeni su renderi kompleksne petlje na prilazu novom mostu, sa novobeogradske strane.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2011.

13:03

Default images

Radovi na prilaznim saobraćajnicama novom mostu ubrzano napreduju kako bi se završetak u ovoj fazi uklopio sa završetkom mosta preko Ade. Ovog puta pripremili smo vam izveštaj sa gradilišta severnih pristupnih puteva mostu na Novom Beogradu, kao i vizuelne prikaze saobraćajne situacije na tom potezu.

Cena izgradnje severnih pristupnica je u tenderskoj ponudi iznosila 40,8 miliona eura.

Prioritet na ovom gradilištu je da se na vreme završe delovi petlje, koji će omogućiti saobraćajni pristup mostu kao i izlaz ka ulici Jurija Gagarina. Završetkom veze sa ulicom Jurija Gagarina most će biti u funkciji dok će se u izgradnji naći ostatak vijadukta ka Otvorenom tržnom centru, kao i ostale ulazno-izlazne rampe.

Tokom ovog vikenda pristupilo se premošćavanju ulice Jurija Gagarina čelicnim nosačima koji nose oplatu za izlivanje konstrukcije rampe u smeru ka bloku 45.

Izgradnjom ovog segmenta buduće petlje kao i završetkom ulazne rampe na most iz pravca ulice Jurija Gagarina i izlazne rampe sa mosta prema Sava centru, dobiće se osnovna funkcionalnost i puštanje mosta u saobraćaj krajem ove godine.

Potpuni završetak ovog saobraćajnog čvorišta, uključujući i prelazak tramvajskog koridora, realizovaće se u skladu sa rokovima koji su definisani ugovorom.

Kako će izgledati petlja "Radnička"

Izvor: Beobuild

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: