Završen Sajam automobila u Beogradu

Međunarodni sajam automobila u Beogradu zatvoren je 3. aprila. Tokom deset sajamskih dana, posetioci su mogli da vide modele 37 auto-marki i 85 sajamskih premijera.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2011.

11:22

Default images

Na štandu kompanije Vitro Group premijerno je predstavljen novi Citroen C4 čija je promotivna cena bila 13.490 evra. Francuski proizvođač pretpremijerno je prikazao model DS4, čija prodaja počinje na jesen.

Kompanija Porsche SCG, zastupnik brendova Audi, Seat, Volkswagen i Porsche, u svom izložbenom prostoru predstavila je novi Audi A6 koji će se na našem tržištu nuditi sa izborom između pet vrsta motora, dva benzinska i tri TDI, koji imaju snagu od 130 kW (177 KS) do 220 kW (300 KS). Cena za osnovni model startuje od 40.150 evra.

Sasvim nova kreacija modnog dizajnera Bata Spasojevića bila je izložena na Mazdinom štandu u obliku Mazde2 Individual. Pored vizelnih dizajnerskih dodataka, Mazda2 biće dostupna i sa posebno dizajniranim patosnicama, kao i držačima za ključeve sa istim motivom. Ovaj dizajner kreirao je i uniforme za hostese na štandu Mazde tokom Sajma automobila.

Na beogradskom sajmu bila je izložena i nova Lancia Ypsilon koja je nedavno imala svetsku premijeru u Ženevi. Pored ovog modela, na FIAT-ovom štandu posetioci su mogli da vide u novi Jeep Grand Cherokee.

KIA je predstavila novi pro_cee'd čija je prodaja već počela, a početna cena za benzinca je 9.990 evra.

Ljubiteljima japanskih vozila pažnju je privukla nova limuzina Kizashi na Suzukijevom štandu.

Još malo novina iz Japana moglo se videti u Hondinom izložbenom prostoru - premijerno su prikazani restilizovana Honda Accord i hibridni Jazz.

MINI je na ovogodišnji Sajam dovezao model Countyman, koji je svetsku premijeru imao u oktobru 2010. godine.

Prvi iz nove generacije 100 odsto električnih vozila, Peugeot iOn, stigao je u našu zemlju neposredno pred Sajam, pa je od 25. marta do 3. aprila mogao da se vidi na štandu francuskog auto-proizvođača.

Pažnju posetilaca privukao je i neobični Dok-ing XD, prvi hrvatski električni automobil.

Prvi učešćem na jednom srpskom salonu automobila, na naše tržište zvanično je stigla još jedna automobilska marka - japanski Infiniti. Srbi su najpre upoznati sa modelima Infiniti FX30d S Premium, Infiniti EX30d GT Premium, Infiniti M30d GT Premium i Infiniti G 37 GT Premium Convertible.

Kompanija Hyundaija je kupcima njenih automobila tokom trajanja ove manifestacije poklanjala 7 godina garancije. Garantni rok svojih modela produžio je i Renault - na 5 godina ili do 100.000 pređenih km (150.000 km za ekskluzivnije modele), ali i Dacia koja daje 5 godina garancije ili do 100.000 pređenih kilometara.
Fotografija: Beta
Nagrade i titule

Kao i svake godine, i ove su neki modeli dobili nagrade raznih udruženja i organizacija.

Nova Hyundai Elantra dobila je od "Automobilskog foruma" Oskar prestiža za najbolji automobil u 2011. godini.

Udruženje ekonomskih propagandista Srbije (UEPS) složilo se da je najbolji nastup na ovogodišnjem Sajmu imao Mercedes-Benz.

Beogradski ekonomski list "Privredni pregled" proglasio je model Volvo V60 najboljim automobilom Sajma, a novom Ford Focusu dodelio je titulu Automobil 2011. godine.

U izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Citroen C3 izabran je za Automobil 2011. godine u Srbiji.
Maybach 57s (fotografija: Beta)
Najprodavaniji i najskuplji

Prema nezvaničnim informacijama, na Sajmu automobila u Beogradu 2011. godine prodato je najviše modela Punto Classic - oko 600 jedinica. Cena za ovaj automobil, sa državnim subvencijama, iznosi 6.199 evra.

Druga najprodavanija marka je Dacia, tačnije modeli Sandero i Logan, čija cena startuje od 7.777 evra.

U žiži interesovanja posetilaca i medija bio je luksuzni Maybach 57s i njegova cena od 570.000 evra.
Miss Sajma 2011. godine - Jelena Marinkoviæ
Lepotice i automobili

Atraktivne hostese bile su na svakom koraku, a zvanično je izabrana i najlepša među njima. Za Miss Salona automobila u Beogradu 2011. godine proglašena je Jelena Marinković, hostesa sa Citroenovog štanda. Više fotografija nove Miss pogledajte ovde

Pogledaje fotografije najzgodnijih hostesa sa Sajma u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: