Automobili

Utorak, 01.01.2013.

16:04

Oprezno zbog magle

Prvog dana 2013. godine na putevima u Srbiji saobraćaj se odvija bez većih problema. Ipak, zbog guste magle na pojedinim putnim pravcima, kretanje vozila je otežano i potreban je dodatan oprez u vožnji.

Izvor: B92

Default images

Na najopterećenijim putnim pravcima, autoputevima, kolovozi su uglavnom suvi i nema snega, saopštili su iz "Puteva Srbije".

Na ostalim magistralnim putnim pravcima kolovozi su u nižim predelima vlažni, pa je zbog pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i da budu maksimalno oprezni u vožnji.

Posebnu pažnju treba obratiti na deonicama na kojima dolazi do pojave magle. Savetuje se držanje bezbednog odstojanja i vožnja sa dodatno upaljenim svetlima za maglu, a ako ih vaše vozilo ne poseduje treba koristiti isključivo oborena, odnosno kratka svetla.

Takođe, treba povesti računa i o pešacima koji se zbog magle teže uočavaju pored puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: