Mrkonjić gradio, Antić otvorio

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić otvorio je novoizgrađenu deonicu autoputa Subotica-Beograd, pre isključenja za Temerin.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2013.

15:39

Default images

U sabraćaj je pušteno 3,7 kilometara desne glavne saobraćajnice, a deonica je deo projekta izgradnje dela autoputa E-75, u severnoj zoni Novog Sada, čija je ukupna vrednost 40 miliona evra.

Ministar Antić je istakao da se završetkom ove deonice dobija autoput od Subotice do mosta Beška u punom profilu.

U društvu novog ministra saobraćaja bio je i njegov prethodnik Milutin Mrkonjić, kome se Antić zahvalio na inicijativi i aktivnostima vezanim za taj projekat.

"Da inženjer Mrkonjić nije davao rokove, ne znam da li bi i u ovoj dinamici uspeli da izvedemo sve ove radove", rekao je Antić novinarima.
(Tanjug)
On je zahvalio i Putevima Srbije kao nosiocu posla, a takođe i izvođaču radova Energoprojektu, istakavši da je to dokaz da je posao kvalitetno obavljen.

Deonica je otvorena u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, sa kojim je Antić najavio jaču saradnju u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Signalizacija mora biti bolja

Ministar saobraćaja imao je i jednu zamerku, koja se odnosila na signalizaciju na isključenju za Novi Sad, dodavši da je kao građanin više puta ukazao na taj problem direktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku.

Kako je istakao, sada mu je kao ministar dao nalog da to pitanje što pre reši.
Nova deonica Koridora 10 (Tanjug)
Donedavni predsednik Skupštine Grada Beograda izjavio je da mu je sada u fokusu posao ministra saobraćaja i da će se političkim pitanjima, vezanim za vlast u Beogradu, baviti neko drugi.

"Kada meni danas pomenete Beograd, padaju mi na pamet samo Prokop, obilaznica oko Beograda, most Borča - Zemun, i to su moji prioriteti", rekao je Antić.

"To je jako važna stvar, bitan je trenutak za državu, izabrana je nova vlada, koja ima veliki posao pred sobom. Postoji ogromna energija i kao deo tog tima sam u potpunosti posvećen poslovima razvoja Srbije i stvaranju uslova za bolji život njenih građana", poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

19 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

23 h

Podeli: