Vip u Srbiji zaradio 37 mil. EUR

Mobilni operater Vip mobajl u Srbiji je u prvom kvartalu ove godine imao prihod od 37,3 miliona evra, što je za 23 odsto više nego u istom periodu 2011.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2012.

16:45

Default images

Član Upravnog odbora i finansijski direktor Vipa Andreas Graf je istakao da ta telekomunikaciona kompanija nastavlja da beleži rast u svim segmentima poslovanja i dodao da je Vip jedan od najbrže rastućih mobilnih operatera u regionu.

"Visok porast, od 139 odsto beleži dobit pre kamate, amortizacije i poreza, koja u prvom tromesečju 2012. godine iznosi 10,3 miliona evra", rekao je on. Prema podacima Telekom Austrija grupe, u okviru koje posluje komapnija u Srbiji, operativni gubitak Vip mobajla u prvom kvartalu 2012. godine iznosio je 6,8 miliona evra, što je za 22,7 odsto manje nego u istom periodu 2011.

Graf je istakao da su Vipovi rezultati bolji od pokazatelja rasta ukupnog tržišta mobilnih komunikacija u Srbiji, navodeći da su najvećim delom ostvareni usled porasta broja korisnika i povećanja ukupnog mobilnog saobraćaja.

Prema njegovim rečima, u prvom kvartalu Vip mobajl je broj korisnika povećao na 1,6 miliona, što je 17 odsto više nego u martu prošle godine, dok je tržišno učešće povećano na 16,1 sa 14,2 odsto.

Vip mobajl je, prema izveštaju o poslovanju Telekom Austrija grupe, tokom prva tri meseca ove godine povećao broj korisnika za 29.700.

Na rast poslovnih rezultata su, kako je naveo, uticali postpejd korisnici, solidna baza pripejd korisnika, zatim dolazak novih korisnika širokopojasnog interneta, poslovnih korisnika, kao i značajan broj korisnika koji su u Vip mrežu prešli koristeći uslugu prenosa broja.

"Nastavićemo da beležimo rast u 2012. godini kao i da uvodimo inovacije na tržište. Naš cilj je da povećamo udeo na tržištu", rekao je član Upravnog odbora Vipa.

Andreas Graf je rekao da je Vip u Srbiju u prvom tromesečju 2012. investirao 7,8 miliona evra i istakao da je taj mobilni operater uspeo da za vrlo kratko vreme posluje finansijski nezavisno od matične kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: