Život

Sreda, 22.11.2023.

21:02

Parižanka koja živi u Sarajevu otkrila koje su joj stvari čudne kod Balkanaca VIDEO

Parižanka koja trenutno živi u Sarajevu na TikTok profilu po imenu "Kikiriki Puterović" podelila je sa svojim pratiocima spisak stvari u vezi sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine koje ne može da razume. Navela je stvari koje smatra čudnim.

Izvor: index.hr

Default images

Praižanka koja živi u Sarajevu otkrila šta nikako ne može da shvati na Balkanu pic.twitter.com/y4QZb6NXDu

— Arsil (@arsagarson) November 22, 2023
Ispijanje kafe

Pre svega, izdvojila je mentalitet "idemo na kafu“. Ona ne razume da kada je prijatelji pozovu na kafu, misle da idu odmah, a ne za nekoliko dana.

"Prijatelji mi šalju poruke da li mogu odmah da idem na kafu. Ne sutra, ne ovog vikenda, ne sledeće nedelje, ne daj Bože nedelju dana posle, već sada. Sviđa mi se sada, ali ne znam kako to funkcioniše kada ljudi imaju posao. Ja ga trenutno nemam", rekla je ona.

Ne razumije postojanje reči trg, a prokomentarisala je i jedan od popularnijih sarajevskih klubova u koji također izlazi.

"Svi koje sretnem kažu mi da odemo tamo, ali sve koje znam takođe kažu da mrze taj klub. Ceo grad i voli i mrzi najpoznatiji klub u gradu. Šta se dešava?" ", navela je ona.

Zbunjuje je šampita

Sledeće je "postojanje kamiona u Miljacki“, što se dešava prilikom čišćenja korita reke.

"Govorim o malim kamionima bukvalno u reci, vi ste ih videli, ja sam ih videla, svi smo ih videli – i svi moramo da prihvatimo da je ovo zaista čudno“, rekla je ona.

Ona je prokomentarisala i samu Miljacku i istakla da pola godine podseća na kafanu.

Poslednja na listi je šampita.

"Uopšteno govoreći o kolačima, mislimo na malo šlaga na vrhu torte, a ne na tortu sa puno šlaga“, rekla je ona.
@peanutbutterovic YES I AM WELL AWARE THAT I MISSPELLED ŠAMPITA 😭 #sarajevo #sjj #expats #bosnia #balkantok ♬ original sound - peanutbutteroviæ 🇧🇦🇫🇷

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: