Bekali opet šokirao: Zabranio svojim igračima da se vakcinišu

Kontroverzni šef rumunskog FCSB-a, Điđi Bekali, ranije se izjasnio da je protiv vakcinacije za suzbijanje koronavirusa, a sada je otišao korak dalje i poručio da će zabraniti nastupe za klub svojim igračima koji su primili vakcinu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 23.02.2022.

17:45

Bekali opet šokirao: Zabranio svojim igračima da se vakcinišu
Foto:Shutterstock/Gabriel Petrescu

Naime, Bekli tvrdi da igrači koji prime vakcinu gube snagu, a samim tim i utakmice.

Prema njegovim rečima, vakcina protiv koronavirusa razlog je lošijih rezultata Kluža i bukureštanskog Rapida, čija je većina igrača vakcinisana. Inače, Kluž trenutno ima osam bodova više od Bekalijevog kluba na tabeli rumunskog prvenstva.

"Da imam pištolj i vakcinu na stolu, radije bih uzeo pištolj i pucao sebi u glavu. Nema ništa od vakcinacije u mom klubu", rekao je Bekali još u oktobru prošle godine, a sada dodao i koji komentar više.

"To ima veze sa naukom"

"Vama će to možda da bude smešno, ali može da se ispostavi da sam u pravu. Oni koji se vakcinišu gube snagu.To ima veze sa naukom. Zar niste videli da ti igrači kao da gube svest? Spavali su na travnjaku, oni koji su vakcinisani gube snagu", tvrdio je on.

"Vidim da se i moji igrači koji su vakcinisani muče. Na neke to ne utiče, ali ima uticaja na starije. Zar niste videli napadača Kluža Siprijana Deka? Nije više tako munjevit".

Kako navodi Independent, na zvaničnoj Fejsbuk stranici o vakcini u Rumuniji stoji da ne postoji studija koja podržava Bekalijeve navode.

Umesto toga, naglašava netačnost ove tvrdnje i insistira na tome da postoji dovoljan broj studija koje pokazuju da bolest SARS-CoV-2 ostavlja dugoročne posledice i da mogu uticati na performanse sportista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: