- Vesti -

"Jedini prijatelj mi je pacov" - Milionerka koja je pomagala pedofilu Epstinu o paklu u zatvoru

"Slaba sam, umorna, daju mi trulu hranu, crvljive jabuke, a još nijednu noć nisam prespavala bez buđenja", rekla je Gilejn Maksvel u ispovesti iz zatvorske ćelije u Njujorku u kojoj se ta 59-godišnja bivša pripadnica međunarodne elite nalazi već 16 meseci pod optužbom da je nalazila maloletne devojke za seksualno iskorišćavanje i dovodila ih milijarderu i osuđenom pedofilu Džefriju Epstinu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Gilejn Maksvel je uhapšena u julu 2020. godine zbog optužbi da je učestvovala u "seksualnoj eksploataciji i zlostavljanju" maloletnih devojčica od pedofila Džefrija Epstina, a sada je prvi put govorila o "živom paklu" iza rešetaka u zatvoru u Njujorku. Tvrdi da su je čuvari zlostavljali i napadali i da joj daju trulu hranu.

Gilejn Maksvel (59) je prošle nedelje četvrti put odbijen zahtev za puštanje nakon plaćanja kaucije. Govoreći iz ćelije u zatvoru Metropolitan u Njujorku, gde je proteklih 16 meseci provela u samici od nešto manje od deset kvadratnih metara, nekada moćna milionerka tvrdi da je "napadana i zlostavljana skoro godinu i po".

"Nijednom nisam pojela nijedan hranljiv obrok. Nisam spavala sa ugašenim svetlima, a neonske lampe su mi oštetile oči. Ne daju mi da spavam bez prekidanja. Svakih 15 minuta pali se svetlo. Slaba sam, krhka. Nemam energije. Umorna sam. Nemam čak ni cipele odgovarajućeg broja. Daju mi trulu hranu. U jednoj jabuci su bili crvi. Ne dopuštaju mi da vežbam", ispričala je Gilejn Maksvel.

Ona se suočava sa doživotnom kaznom zatvora ukoliko bude proglašena krivom za zlostavljanje i vrbovanje mladih devojaka za pedofila Džefrija Epstina, sa kojim je nekada bila u vezi. Tvrdi da joj je jedini prijatelj pacov koji sedi na cevi dok ona ide u toalet i da je prestala da se tušira jer su "jezivi" stražari buljili u nju, prenosi Dejli mejl.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sa 59 godina, Maksvelova je danas daleko od glamurozne žene koja je nekada bila često viđena na međunarnodnoj društvenoj sceni, gde se družila sa svetskim liderima kao što su Bil i Hilari Klinton i bila bliska prijateljica sa članovima britanske kraljevske porodice, uključujući princa Endrua.

Njen život je "pravi pakao", tvrdi, još otkako ju je u julu 2020. godine dvadesetak agenata FBI-ja privelo iz njenog doma vrednog više od milion dolara u Nju Hempširu. Od tada je u pritvoru i, tvrdi, preživljava na pirinču, grašku i neslanim kikirikijima kao izvoru proteina i majonezu kao izvoru masti.

Uhapšena je 11 meseci nakon što je njen prijatelj Epstin počinio samoubistvo u zatvoru, pritisnut optužbama za dugogodišnje seksualno zlostavljanje maloletnica. Tek kad je Epstin počinio samoubistvo, vlasti su podigle optužnicu protiv Maksvelove, pa će njen advokatski tim odbranu temeljiti i na tvrdnji da je 59-godišnjakinja odabrana da plati za njegove grehe jer neko mora da odgovara kako bi se stišao bes javnosti zbog otkrivenog strašnog skandala u samom vrhu svetske elite.

No, tužioci drugačije gledaju njen slučaj.

Naime, Maksvelova je, prema argumentima koje će izložiti, svesno godinama "nabavljala" maloletnice za osuđenog pedofila Epstina. Njen slučaj će podići prašinu i na britanskom kraljevskom dvoru jer je princ Endru, kraljičino treće dete, bio Epstinov prijatelj, a čini se da je i sam imao oko za mlade devojčice. Barem tako tvrdi Virdžinija Roberts, koja optužuje da su je doveli za seks princu kada je imala 17 godina. Gilejn Maksvel je studirala na Oksfordu. Njen otac je novinski magnat Robert Maksvel, koji je poginuo na obali Tenerifa, a nešto kasnije se saznalo da je opljačkao penzioni fond svojih novina.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Kada sam je upoznao, upravo je došla u Njujork kako bi bila sa svojom majkom, novopečenom udovicom. Rekla mi je da živi u malom studio-apartmanu kod svog prijatelja. Rekla je da se zove Džefri", kaže jedan novinar koji ju je tada upoznao. Ispričala mu je, kaže, da "radi na nekim stvarima kako bi zaradila jer joj treba novca".

Život posle očeve smrti ipak je provela na glamuroznim lokacijama. Živela je kod svog prijatelja Epstina, na Floridi, u Njujorku, na privatnom karipskom ostrvu i na ranču u Novom Meksiku. I sama je kupila njujoršku rezidenciju za 16 miliona dolara te osnovala dobrotvornu organizaciju za spas okeana. U međuvremenu je Epstin prikazan kao pedofil i zločinac. Ona je završila u zatvoru kao njegova glavna pomoćnica.

Suđenje joj počinje krajem meseca, ali ona već tvrdi da neće biti pošteno zbog nepravednog medijskog izveštavanja i pretpostavke da je kriva. Ispričala je kako joj izgledaju dani iza rešetaka.

"Kada sam dovođena pred sud, to je bilo u lancima oko ruku i nogu, koji su ostavili posledice na mojim zglobovima. Hrana koju dobijam izgleda kao da je prošla Černobilj. Salate su pune buđi, jabuka puna crva, a dali su mi i crnu trulu bananu. Hleb je bio toliko mokar da si mogao da ga cediš", rekla je Maksvelova.

"Isprva sam se tuširala svaki dan, ali prestala sam jer su mi čuvari jezivi i sve vreme su me posmatrali. Išla sam i u toalet s otvorenom kanalizacijom na kojem me je često gledao prijateljski nastrojen pacov. Rekla sam čuvarima, ali ništa nisu preduzeli dok pacov jednog dana nije krenuo na čuvara koji se jako uplašio", tvrdi ona.

Maksvelova, koja je i sama bila u ljubavnoj vezi sa Epstajnom, a optužena je da mu je dovodila maloletnice između 1994. i 2004. godine, tvrdi da joj stražari prete i verbalno je napadaju.

"Optužili su me da sam neuredna, a zapravo su to bile mrlje od hrane na mojoj posteljini. Svoj veš perem sama. Jednom su me tako nasilno gurnuli da mi je donje rublje završilo tamo gde mu nije mesto. Moju poštu pregledaju, čim dođem na telefon čuvari se sjate kako bi me prisluškivali", rekla je Gilejn Maksvel.

Ona je na kraju uspela da uspostavi kakav-takav odnos sa stražarima.

"Dajem im savete šta i gde da jedu. Kažem im koje knjige čitam. Bili su impresionirani kada su videli kako sam sama dobro uspela da skratim kosu makazama za nokte. Poručili su mi da otvorim salon", kaže Maksvelova. Kada joj počne suđenje, svedočiće četiri žene, od kojih je jedna Britanka. Sve su anonimne, osim Ani Farmer. Ona tvrdi da se Gilejn Maksvel ponašala poput velike sestre pre nego što ju je i sama seksualno napala 1996. godine.

"Ona je seksualna predatorka koja nikad nije pokazala kajanje", rekla je Ani Farmer. Virdžinija Roberts, žena koja optužuje princa Endrua da se okoristio "uslugama" Epstinove prijateljice, smatra da je Gilejn Maksvel "čisto zlo". "Epstin je bio bolesni pedofil, ali ona je mozak iza operacija", rekla je Virdžinija Roberts.

Jedna od žrtava tvrdi: "Mislile smo da je poput Meri Popins jer se uvek ponašala kao da nam je prijateljica i imala je taj simpatični britanski naglasak. Ali ispostavilo se da je čudovište u dizajnerskoj odeći. Namamila nas je. Znala je tačno šta radi. Nadam se da će trunuti u paklu", poručila je ta žena koja nimalo ne žali Maksvelovu zbog loših higijenskih uslova i jelovnika u zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu