Vesti -

I serija "'Alo 'alo" na meti napada zbog "uvredljivog sadržaja"

Korisnici društvenih mreža u Britaniji naljutili su se kada su primetili da se tokom repriziranja kultne serije "Alo, alo", pred svaku epizodu pojavljuje upozorenje o "potencijalno uvredljivom sadržaju".

Izvor: B92, Headliner
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

BBC komedija koja se prikazivala od 1982. do 1992. godine pratila je život kafedžije Renea tokom Drugog svetskog rata u okupiranoj Francuskoj i dešavanja u njegovom kafeu, koji je bio omiljen među Nemcima i paravan za pokret otpora.

"Del Boj" učestvovao u filmu za odrasle: "Moja najveća sramota"

U seriji su se pojavljivali brojni zabavni likovi, kojima su ismevani stereotipi o Nemcima, Francuzima, Britancima i Italijanima.

Skandal Pepe le Tvor: "Umesto Tik Tokom, bavimo se junacima naše mladosti"

Osim brojnih stereotipa, postojale su i brojne seksualne aluzije.

Uprkos tome što je serija stekla kultni status i više puta je reprizirana, sada je britanska Britbox usluga, koja nudi BBC i ITV sadržaje, stavila upozorenje pred svaku epizodu, navodi Headliner.

Nov napad na bajke: Snežanin princ možda završi kao Pepe le Tvor

"Ova komedija sadrži jezik i stavove tog vremena koji mogu da budu uvredljivi za neke gledaoce", navodi se u upozorenju.

Brojni gledaoci odmah su na društvenim mrežama izrazili svoje negodovanje, kritikujući upozorenje i ističući da je ono samo nastavak "kensel" kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu