Bura zbog kamera u prodavnici garderobe - da li snimaju i dok se presvlačite? FOTO

Pevač Ljubomir Perućica na društvenoj mreži Instagram objavio da je njegova supruga doživela neprijatnu situaciju kada je videla kameru iznad kabine za presvlačenje u radnji "Berška". Na ovoj društvenoj mreži usledila je lavina pitanja kako je to uopšte zakonski moguće. Mnoge korisnice i korisnici društvenih mreža zapitali su se da li su i oni snimani bez njihovog znanja i saglasnosti.

Život

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2021.

12:32

Bura zbog kamera u prodavnici garderobe - da li snimaju i dok se presvlačite? FOTO
Foto-ilustracija: Profimedia

Naime, dok je isprobavala garderobu u radnji "Berška" u jednom beogradskom tržnom centru, Katarina Kolozeus, žena Perućice, primetila je kameru iznad kabine, što ju je veoma uznemirilo.
Foto: Instagram printscreen
Katarina se odmah obratila zaposlenima i obezbeđenju "Berške", kako tvrdi, a oni su joj odgovorili da ta kamera ne radi.

Ipak, ona i njen suprug su slučaj prijavili policiji i potvrđeno im je da je u pitanju kamera koja se rotira za 180 stepeni, kao i da snima u odličnoj rezoluciji.

Takođe, Katarini Kolozeus i Perućici se javilo nekoliko bivših radnika ovog butika koji su potvrdili da kamera radi, ali da se snimci gledaju samo u slučaju krađe.

Pojedini medjii su, kako Katarina kaže, pogrešno preneli njene reči, ali slučaj svakako treba ispitati. Iako je kamera rotirajuća, napominje da ne može da sa tvrdi da je snimala i kabinu.

"Ja jesam snimila kameru i uznemirila se da ona snima, ali nijednog trenutka ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da ona snima i kabinu. Smatram da ona ne treba da bude tu jer to nije mesto za rotirajuću kameru", kaže Katarina Kozleus za B92.net.
Foto: Instagram printscreen
Neprijatnost koju je podelila pevačeva supruga otvorila je pitanje zloupotrebe privatnosti u javnim objektima i na javnim mestima, pa su pojedine korisnice Instagrama potvrdile da kamere postoje i u radnjama "Stradivarijus" i "Pul end ber".

To je podstaklo i druge da komentarišu kako to nije zakonski ispravno, kao i da su uplašene za svoju privatnost.

Čeka se na odgovor iz Španije

Povodom ovog slučaja redakcija B92.net stupila je u kontakt sa kompanijom Inditeks - koja stoji iza brenda Berška, Stradivarijus, Pul end ber, ali i Zare i drugih brendova, međutim, odgovor do trenutka objavljivanja teksta nismo dobili. Kako nam je rečeno, čeka se na odgovor centrale iz Španije, koji će biti prosleđen medijima. Odgovor kompanije naknadno ćemo objaviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: