Jedna država dobila je nula bodova na Evroviziji - samo 3 zemlje Srbiji dale glasove

Na ovogodišnjem Evrosongu Velika Britanija koju je predstavljao Džejms Njuman ostala je bez bodova.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 23.05.2021.

10:40

Jedna država dobila je nula bodova na Evroviziji - samo 3 zemlje Srbiji dale glasove
Foto: Profimedia

Velika Britanija, koja se neretko žali zbog svojih loših rezultata na "Evrosongu", poslala je poznatog pevača Džejmsa Njumana da osvetla obraz Ostrvljanima. Naime, predstavnik Velike Britanije osvojio je ukupno nula poena, kako od publike, tako i od stručnog žirija.

Hit odgovor Uraganki posle Evrovizije

U hali je nastao tajac, a onda i aplauz podrške ostrvljanima. Time je postavio negativan rekord Evrosonga po broju osvojenih poena na takmičenju za pesmu Evrovizije. Tviteraši su se osvrnuli na loš rezultat Velike Britanije na Evrosongu.

Komentari na pobednike, članove žirija, kao i na ostale učesnike su glavna tema nakon Evrovizije, ove godine je pobedu odnela Italija, a naše devojke su se plasirale na 15. mesto i ukupno osvojile 102 poena.

Srbija nije dobila mnogo glasova žirija.

Naime, glasove smo dobili samo od suseda:

Najveći broj poena i jedini maksimum od 12 poena dala nam je Severna Makedonija. Od susedne Hrvatske dobili smo 7 poena, dok nam je Albanija dala poen.

Što se tiče glasova publike, Srbija je od publike dobila zavidnih 82 poena.

Srbija je, naime, po 12 poena dobila od gledalaca iz pet zemalja - od "komšija" Slovenije, Severne Makedonije i Hrvatske, ali i od Austrije i Švajcarske. Pet poena dodelila nam je publika iz Bugarske, po 4 poena gledaoci iz Italije i Malte, po 3 poena dobili smo od publike iz Nemačke i Francuske. Dva poena dodelila nam je publika iz Australije, dok smo 1 poen dobili od gledalaca iz Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: