Tajči otvoreno: "Misliš da je tvoja greška. Uvek je kriva žena - 'Šta si imala na sebi?'"

Ovih dana Mileni Radulović, Ivi Ilinčić i ostalim devojkama mnogi poručuju "Niste same". Još jedna takva poruka dolazi od čuvene hrvatske pevačice Tatjane Matejaš Tajči, koja je i sama bila žrtva seksualnog nasilja i hrabro progovorila o tome.

Život

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2021.

18:30

Tajči otvoreno:
Foto: Printscreen / TV Prva

Ona je danas Tatjana Kameron i već godinama živi u Americi i uspešno se izborila sa depresijom i anksioznošću. Kod nje su se ove bolesti javile između ostalog kao posledica seksualnog zlostavljanja koje je doživela kao devojka.

"Želela sam sve prekinuti. Jednostavno završiti život. Devojka sa 19 godina u svetu naslinika... Radi se o seksualnom zlostavljanju za koje ja nisam razumela da je to što jeste", izjavila je ona.

Nedavno je objavila knjigu pod nazivom "Neslomljena", u kojoj je prvi put progovorila o najtežim životnim trenucima.

"Ja sam bila u situacijama u kojima se puno žena zapravo nađe. Misliš da je tvoja greška, da je to tvoja krivica. I čuješ to od drugih. Uvek je krivica žene. Zašto si se tamo našla? Šta si imala na sebi? Pa ti si lepa moraš biti doma, sa vrećom na glavi ako nećeš da te ljudi gledaju", kazala je ona.

Svojom knjigom želela je da pomogne svim devojkama koje su se našle u sličnoj situaciji

"Mislim da svi mi koji smo prošli takva iskustva treba da podelimo to i da jednostavno prekinemo tu kulturu nasilja i zlostavljanja", kazala je Tajči.

Kaže da joj je bilo potrebno dosta vremena da se izdigne iz psihički teškog stanja.

"Knjiga govori o svemu tome zašta nisam mislila da je problem. Ne možeš se izvući iz depresije, bola, straha i osećaja srama dok to ne staviš na mesto i shvatiš da sve to nije tvoja greška, nije tvoja krivica", naglasila je poruku Tajči. Planira da nastavi da se bavi pisanjem i želi da objavi memoare u kojima će govoriti o vremenu kada je sa samo 19 godina postala jedna od najvećih zvezda bivše države, a baš tada, na vrhuncu slave je proživela najteže trenutke.

"Kao devojka sam se našla sa nekim traumatskim iskustvima na vrhu slave u užasno velikom opterećenju. Nastupala sam uvek i uvek se pojavljivala čak i bolesna i to je bio užasno veliki presing na moju psihu i psihičko zdravlje", kazala je ona.

Kako kaže, u Ameriku nije želela da ode, ali je želela da se skloni od estradnog sveta koji ju je uništavao.

U Los Anđelesu je našla veliku ljubav, koja je preminula od raka.

"Kriza nikad neće proći, uvek nas čekaju nove krize. To je sve deo života", istakla je ona hrabro.

U teškim trenucima najveća podrška su joj bili sinovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: