Bočeli: Niste me razumeli, ja sam optimista

Proslavljeni italijanski tenor Andrea Bočeli kaže da ga nisu razumeli kad je govorio protiv restriktivnih mera u borbi s pandemijom, te tvrdi da je pogrešno protumačeno to što je rekao.

Život

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2020.

18:15

Bočeli: Niste me razumeli, ja sam optimista
Foto: Getty Images/Anthony Devlin, Stringer

"Niste me razumeli, moje reči su pogrešno protumačene, nisam negator, naprotiv ja sam optimista”, ovim rečima čuveni italijansi tenor Andrea Bočeli pokušava da poboljša utisak koji je ostavio učešćem na skupu onih koji negiraju postojanje virusa i pandemije, a zatim je još rekao da se u vreme karantina osećao poniženo i uvređeno jer je morao, kao i svi Italijani, da ostane u kućnoj izolaciji.

Od sinoć, naime, ne prestaju reagovanja, kritike, zamerke, primedbe na izjavu Bočelija, o tome pišu svi mediji, a na društvenim mrežama u pregrejanim negativnim komentarima Bočeli je “postao viralan”, upravo zato što negira koronavirus.

Javljaju se lekari i medicinske sestre, ne da uvere poznatog tenora kako koronavirus postoji, da je opasnost realna, već zato što su njegovom izjavom, kao izvesna Valerija Ruotolo, oni poniženi i uvređeni. Ona je na svojoj stranici na Fejsbuku napisala da je tenor svojom izjavom pogazio i omalovažio sav trud, znoj i žrtve medicinskih radnika.

Hafington post kroz tekst svoga blogera piše kako su milioni iznenađeni i zbunjeni i kako im je teško da poveruje da je Bočeli "negator", isti onaj koji je pre manje od mesec dana tvrdio da je zajedno sa porodicom bio pozitivan na kovid 19, da je ozdravio te da se prijavio da donira plazmu, koju u bolnicama koriste kao lek za zaražene koronavirusom. "Da li je to onaj isti Bočeli koji je u martu u praznoj milanskoj Skali zbog karantina pevao o nadi i slobodi i bodrio nas kada nismo videli izlaz iz pandemije? Kojem Bočeliju da verujemo, negatoru ili onome koji je nedavno tvrdio da je preko svoje fondacije donirao novac za kupovinu medicinskih ventilatora za lečenje bolesnih od kovida 19?", pita se autor teksta.

Mnogi su razočarani i savetuju Bočeliju da se "drži onoga što mu je struka, to jest da peva", a neki idu toliko daleko da mu osporavaju i pevački talenat.

Javili su se i stručnjaci, poznati virusolog Ilarija Kapua, profesor na kalifornijskom univerzitetu, koji na Tviteru upozorava:”Virus postoji, mutira i širi se zahvaljujući nezaštićenim susretima. Poruka je - perite ruke, nosite maske i čuvajte međusobnu distancu”.

Ministar za zdravstvo Roberto Speranca, ne spominjući direktno Bočelija, izjavio je da su osnovne mere zaštite najvažnije i time pozvao na njihovo poštovanje i to ne samo Bočelija, koji na skupu nije nosio zaštitnu masku, kao i lidera opozicione partije Liga Matea Salvinija, koji je demonstrativno odbio da u zatvorenom prostoru nosi masku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: