Govorio da nije učestvovao u vandalizmu: Jutjuber će ipak završiti na sudu

Iako se na svojim društvenim mrežama branio kako nije učestvovao u nasilnim radnjama tokom protesta, sada se tereti za dva dela.

Život

Izvor: B92, Metro

Petak, 05.06.2020.

09:02

Govorio da nije učestvovao u vandalizmu: Jutjuber će ipak završiti na sudu
Foto: GettyImages, Jerod Harris / Stringer

Milioner Džejk Pol optužen je za krivično delo ulaženja na tuđu imovinu i nezakonito okupljanje, nakon što je negirao pljačku tokom nereda u Arizoni.

Jutjuber je optužen za pljačku kada je na svom Instagramu delio video-zapise u kojima su dokumentovani neredi i tvrdio da su ga policajci prskali suzavcem.

"Nakon nereda i pljačke koji su se dogodili uveče 30. maja 2020. u tržnom centru 'Fashion Skuare Scottsdale', policijsko odeljenje dobilo je stotine video zapisa u kojima se identifikuje jutjuber, Džejk Džozef Pol, kao učesnik nereda", navodi policijska uprava, a prenosi "Metro".

"Naša istraga je otkrila da je Paul bio prisutan nakon što je protest proglašen nezakonitim okupljanjem, i kada je okupljenima naređeno da napuste to područje", navodi se u saopštenju.
Foto: Getty Images, Rich Fury / Stringer
"Pol je takođe nezakonito ušao i ostao u tržnom centru kada je zatvoren. Kao rezultat toga, optužen je za krivično delo ulaženja na tuđu imovinu i nezakonito okupljanje", piše u saopštenju.

Ovom 23-godišnjem milioneru je uručen poziv da se pojavi na sudu za mesec dana.

Pol i dalje negira radnje koje mu se stavljaju na teret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: