Ministar se našao na meti oštrih kritika, uporedio koronavirus sa ženama

Indonežanski ministar bezbednosti Mohammad Mahfud našao se na meti oštrih kritika nakon što je korona virus uporedio sa ženama, u pokušaju da ublaži zabrinutost građana zbog popuštanja strogih epidemioloških mera.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 28.05.2020.

10:32

Ministar se našao na meti oštrih kritika, uporedio koronavirus sa ženama
Foto: Getty/Andreas Rentz / Staff

"Pre neki dan sam dobio meme od prijatelja koji kaže: Korona je kao tvoja žena. Najpre pokušaš da je kontrolišeš, a onda shvatiš da to ne ide. A onda naučiš da živiš s njom", rekao je Mahfud.

Indonežanska vlada planira da u u nekim delovima zemlje ukine mere karantina i pripremi se za, kako navodi, "novu normalnost".

"Hoćemo li zauvek ostati zatvoreni? Možemo se prilagoditi situaciji i istovremeno se brinuti o zdravlju", rekao je Mahfud na video snimku objavljenom na Jutjubu, a prenosi hrvatski Index.

Njegova izjava izazvala je žestoke reakcije aktivistista i drugih Indonežana.

Pojedini građani zabrinuti su zbog ponovnog pokretanja ekonomije jer širenje zaraze još nije zaustavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: