- Vesti -

Slavna francuska diva se oporavlja od moždanog udara

Slavna francuska glumica Katrin Denev (76) veoma dobro reaguje na terapiju i odmara se nakon što je ove nedelje tokom snimanja filma imala blagi moždani udar, saopšteno je iz okruženja glumice.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: GettyImages / Jason Kempin
Foto: GettyImages / Jason Kempin

"Kao što smo ranije rekli, neće imati problema s motorikom. Odmara se i dodatna ispitivanja su u toku", navelo je njeno okruženje i dodalo da je moždani udar bio blag i da je glumica imala sreću, jer su lekari brzo intervenisali.

Čuvenoj glumici je pozlilo u utorak u bolničkom krugu na širem području Pariza za vreme snimanja scena novog filma "De son vivant" (Za života) rediteljke Emanuele Berko. Katrin Denev je odmah smeštena na odeljenje i kasnije prebačena u drugu bolnicu u Parizu.

U 50-godišnjoj glumačkoj karijeri, Katrin Denev je snimala s najpoznatijim rediteljima od Luisa Bunjuela, do Romana Polanskog, Andrea Tešinea i Larsa fon Trira. Igrala je u ostvarenjima koja su postala klasici filmske umetnosti.

Katrin Denev 1966. godine / Foto: GettyImages / Fox Photos
Katrin Denev 1966. godine / Foto: GettyImages / Fox Photos

Među najpoznatijim filmovima Katrin Denev su "Šerburski kišobrani" Žaka Demija (1964), "Odbojnost" Romana Polanskog, "Lepotica dana" Luisa Bunjuela (1967), "Poslednji metro" Fransoa Trifoa (1980) i "Indokina" Režisa Varnijea (1992), za koji je dobila svoju jedinu nominaciju za Oskara.

Američki magazin Luk (Look) nazvao ju je najlepšom ženom sveta, bila je lice za parfem modne kuće Šanel i muza modnog kreatora Iv-Sen Lorana, a u inostranstvu predstavlja simbol francuske elegancije i jedna je od retkih francuskih glumica koja se nalazi u holivudskom Holu slavnih.

strana 1 od 114 idi na stranu