- Vesti -

Okrutnost na delu: Bračni par ubijao divlje životinje i hvalio se "ulovom"

Bračni par iz Francuske, koji je ubijao životinje na safariju, a zatim se slikao pored mrtvih životinja, ostao je bez posla, nakon što su njihove fotografije dospele u javnost.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: ilustracija depositphoto/londondeposit
Foto: ilustracija depositphoto/londondeposit

Na fotografijama se vidi kako supružnici poziraju pored mrtvog lava, nilskog konja, aligatora, leoparda, noja i zebre. Fotografije su nastale na safariju u Južnoj Africi 2014. godine.

Nakon što su fotografije završile na društvenim mrežama i naišle na osudu i oštre komentare na račun ovog para, muž i žena morali su da daju otkaz na poslu na kojem su radili.

Iz lanca trgovine "Super U", gde su muž i žena bili zaposleni, stiglo je obaveštenje da su oboje odlučili da napuste posao.

"Fotografije se protive politici naše kompanije. Strogo ih osuđujemo. U svetlu javne osude aktivista i osećanja javnosti, odlučili su da napuste posao", stoji između ostalog u saopštenju.

Lov na divlje životinje još uvek je legalan u nekim afričkim državama, a ovakav safari omogučen je bogatim ljudima.

Aranžmani, koji uključuju lov na divlje životinje, mogu da koštaju i do 100. 000 dolara, a moguće je da se plati i lov na samo jednu životinju. Tako lov na majmune košta 100 dolara, dok lov na slona košta više od 40.000 dolara.

"Lov na divlje životinje je okrutno nasleđe kolonijalizma i uzrok je neizmerne patnje životinja, narušava ravnotežu života u divljini, a ni na koji način ne doprinosi očuvanju divljih životinja niti pomaže lokalnim zajednicama", rekao je doktor Mark Džonson, predsednik Udruženja "Born Free".

strana 1 od 130 idi na stranu