- Vesti -

Vredan zub ogromnog praistorijskog predatora ukraden u Australiji

Zub džinovske praistorijske ajkule dugačak osam centimetara ukraden je sa skrivenog lokaliteta u udaljenom nacionalnom parku na obali Nangalu u Zapadnoj Australiji.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Fosil je pripadao vrsti džinovskih okeanskih grabljivica - megalodona, predaka današnjih ajkula, koje su izumrle pre oko 2,6 miliona godina.

Ukradeni zub je bio jedan od dva takva u nacionalnom parku na obali Nangalu, inače proglašenoj za svetsku kulturnu baštinu pod zaštitom Uneska.

Zvaničnici nacionalnog parka veruju da su kradljivci znali tačno šta rade, odnosno da je zub namerno ukraden, piše Bi-Bi-Si.

"Najgore u svemu je to što je ukraden zub koji je bio u boljem stanju i za čije postojanje se nije bilo toliko poznato. Inače ga je naše osoblje bilo i fizički zaštitilo, pokrivši ga i maskiravši kako bi ostao sakriven", izjavio je portparol nacionalnog parka Arvid Hogstrom.

Osim što se nalazio na relativno skrivenoj lokaciji, zub je bio povezan sa kamenom. Za razliku od drugog zuba, turisti ga nisu posećivali.

Vesti

Uskoro će biti naplaćivan ulazak u crkvu? / VIDEO

Nedavno je saopšteno da će uskoro turistima biti naplaćivan ulazak u Sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima. Da li će baš svi turisti morati da plate, i zbog čega je odlučeno da bude uvedena takozvana objedinjena naplata za posete objektima Eparhije sremske i Karlovačkoj gimnaziji?

Vesti subota 31.03. 18:45 Komentara: 26
strana 1 od 173 idi na stranu