- Vesti -

Vredan zub ogromnog praistorijskog predatora ukraden u Australiji

Zub džinovske praistorijske ajkule dugačak osam centimetara ukraden je sa skrivenog lokaliteta u udaljenom nacionalnom parku na obali Nangalu u Zapadnoj Australiji.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Fosil je pripadao vrsti džinovskih okeanskih grabljivica - megalodona, predaka današnjih ajkula, koje su izumrle pre oko 2,6 miliona godina.

Ukradeni zub je bio jedan od dva takva u nacionalnom parku na obali Nangalu, inače proglašenoj za svetsku kulturnu baštinu pod zaštitom Uneska.

Zvaničnici nacionalnog parka veruju da su kradljivci znali tačno šta rade, odnosno da je zub namerno ukraden, piše Bi-Bi-Si.

"Najgore u svemu je to što je ukraden zub koji je bio u boljem stanju i za čije postojanje se nije bilo toliko poznato. Inače ga je naše osoblje bilo i fizički zaštitilo, pokrivši ga i maskiravši kako bi ostao sakriven", izjavio je portparol nacionalnog parka Arvid Hogstrom.

Osim što se nalazio na relativno skrivenoj lokaciji, zub je bio povezan sa kamenom. Za razliku od drugog zuba, turisti ga nisu posećivali.

Vesti

"24 minuta": Emisija koja je ostala bez stolice...

Kultna emisija "24 minuta sa Zoranom Kesićem" i ove subote se, na svoj način, bavila aktuelnim temama naše svakodnevice: stolicom iz Skupštine, nestalim novinarom, otvaranjem fabrike, Ši... pardon - Švajcarcima... Ukoliko ste propustili da pogledate 143. epizodu, poslednju u ovoj sezoni, u premijernom terminu, Kesića i njegove goste, kao i svakog ponedeljka, možete pogledati na našem sajtu.

Vesti ponedeljak 25.06. 14:15 Komentara: 0

Kada kažemo leto mislimo na…

Leto je zvanično počelo! Sa njegovim dolaskom svaki dan deluje kao praznik, a prva pomisao većine nas, kada je leto u pitanju, je Grčka, more, sunce, prelepe plaže, dobro poznato gostoprimstvo lokalnog stanovništva i nezaobilazna grčka kuhinja.

Vesti ponedeljak 25.06. 13:44 Komentara: 0
strana 1 od 3871 idi na stranu