- Vesti -

Predstavnici Srbije na Telenor Forumu mladih u Oslu

Peti godišnji Telenor Forum mladih održaće se ove godine u Oslu od 8. do 11. decembra. Od sedam hiljada prijavljenih kandidata širom sveta, 24 delegata iz 12 zemalja će tokom godine raditi na rešavanju globalnih problema primenom novih tehnologija.

Podeli

U saradnji sa Nobelovim centrom za mir, talentovani, mladi lideri iz 12 zemalja, okupiće se petu godinu zaredom u Oslu na Telenorovom Forumu mladih, kako bi timski radili na rešavanju društvenih izazova. Srbiju će ove godine predstavljati Ana Janošev i Veljko Ristić, koji su izabrani između 45 prijavljenih kandidata.

Tokom boravka u Oslu, delegati će učestvovati u radionicama na kojima će tražiti rešenja za rešavanje globalnog izazova. Istraživaće na koji način digitalne tehnologije mogu doprineti rešavanju svetskih problema i učestvovati na događajima organizovanim povodom dodele Nobelove nagrade za mir. Tokom 2018. godine, delegati će razvijati digitalne servise i imati mogućnost da predstave svoj rad putem digitalne izložbe, koja se organizuje u saradnji sa Nobelovim centrom za mir.

Ana Janošev (25) je završila Fakultet političkih nauka. Uvek u potrazi za novim izazovima, bilo da su to studije preko okeana, pokretanje prve omladinske organizacije u gradu ili pružanje podrške romskoj deci u obrazovanju. Odrastajući u Srbiji, oduvek je želela da radi na kreiranju društvenih promena, a poslednje dve godine to ostvaruje kroz podršku mladima u razvijanju socijalnih preduzeća. Telenor Forum mladih vidi kao priliku da se poveže sa vršnjacima iz celog sveta koji dele slične poglede svet i da udruženim snagama rade na rešavanju društvenih problema na globalnom nivou.

Veljko Ristić (21), student Fakulteta političkih nauka, je mladi aktivista koji veruje da se rad i trud isplate i da ne postoji granica u ostvarivanju ideja i zamisli. Svoje prve korake započeo je kao volonter Crvenog krsta Kraljevo. Jedan je od osnivača udruženja „Studenti za Ujedinjene nacije Fakulteta političkih nauka“ koje se bave promocijom ideala i misije Ujedinjenih nacija, kao i ciljeva održivog razvoja. Telenor Forum mladih za Veljka predstavlja mogućnost rešavanja društvenih problema sa kojima se susreću mladi u Srbiji i svetu, kao i mogućnost da zajedničkim naporima dođu do rešenja.

Vesti

Vajnstin ima odgovor na Selmine optužbe

Glumica Selma Hajek je još jedna u nizu žena koja je holivudskog producenta Harvija Vajnstina optužila za seksualno zlostvaljanje. Ona je izjavila da je doživela "košmarno iskustvo“ jer ga je odbila tokom snimanja filma o slikarki Fridi Kalo.

Vesti petak 15.12. 11:49 Komentara: 11
strana 1 od 3605 idi na stranu