Dikaprio donirao 20 mil.$ za borbu protiv klimatskih promena

Leonardo Dikaprio je objavio da će njegova fondacija donirati 20 miliona dolara za borbu protiv posledica klimatskih promena.

Život

Izvor: Sky News

Sreda, 20.09.2017.

17:02

Dikaprio donirao 20 mil.$ za borbu protiv klimatskih promena
Foto: Getty images

Ogromni iznos podeliće više od 100 organizacija koje se bave zaštitom prirode, očuvanja morskih stvorenja i programima borbe protiv klimatskih promena.

To je najveći iznos koji je ikad donirala fondacija slavnog oskarovca, iako je od svog osnivanja 1998. ukupno dala oko 80 miliona dolara u dobrotvorne svrhe.

"Ponosni smo na to što ćemo podržati rad više od 100 organizacija na domaćem terenu i u inostranstvu", rekao je Dikaprio, pre početka konferencije o klimatskim promenama na univerzitetu Jejl.

"Ovi grantovi štite naše okeane, šume i ugrožene vrste za buduće generacije i bave se hitnim i egzistencijalnim izazovima klimatskih promena."

Grantovi pokrivaju šest oblasti: klimatske promene, divlji svet i očuvanje prirode, morskog sveta, inovativna rešenja, prava domorodaca i kalifornijski program klimatskih promena. Izazov je da pronađemo nove načine da zaposlimo milione ljudi i preobratimo svakog pojedinca u borca za čist vazduh i pitku vodu", rekao je Dikaprio.

"Moramo zahtevati da političari prihvate klimatske promene i habro se obavežu da se bore protiv njih, pre nego što postane prekasno."

Oblasti na koje su grantovi usmereni uključuju Somaliju, Keniju, Amazoniju i SAD.

Prošle godine glumac je imao sastanak sa Donaldom Trampom, s kojim je razgovarao o klimatskim promenama i tome kako "zeleni" poslovi mogu da podstaknu ekonomiju SAD.

Nakon sastanka, glumac je sadašnjem predsedniku SAD dao primerak svog dokumentarca "Before The Flood", a Tramp je tada obećao da će ga pogledati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: