Istraživačka stanica Petnica nije na prodaju

Finansiranje Istraživačke stanice Petnica uskoro će biti rešeno i ta institucija sa tradicijom neće biti na prodaju, rekli su u Beogradu zvaničnici Ministarstva prosvete i nauke Srbije.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.10.2013.

17:06

Default images

Na sednici Odbora Skupštine Srbije za prosvetu, resorni ministar Tomislav Jovanović negirao je tvrdnje da će Petnica biti prodata, a da je zainteresovani ulagač Univerzitet "Megatrend".

"Niko ne razmišlja o tome", kazao je Jovanović.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Tubić rekao je da bi Petnica uskoro trebalo da dobije još 28,2 miliona dinara i podsetio da je već uloženo deset miliona evra.

Direktor Petnice Vigor Majić istakao je da sada očigledno postoji volja da Petnica dobije finsijsku podršku, ali je upozorio da su sredstva šest puta manja nego 2010. godine.

On je naveo da je Petnica delimično opremljena, prostor je uređen, ali to neće imati značaja ako stanica ne bude imala novac za programe i druge aktivnosti Istraživačke stanice.

Vlasnik "Megatrenda" se nudi da spase Petnicu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: