Ruski udar meteora obišao Zemlju 2 puta

Naučnici koji su proučavali udar meteora koji je proleteo iznad Rusije u februaru saopštili su da je udarni talas bio toliko jak da je mogao dva puta da obiđe Zemlju.

Život

Izvor: Izvor: telegraph.co.uk

Subota, 29.06.2013.

18:54

Default images

Studija, o prolasku meteora iznad Rusije se pojavila u Science Journal Geophisical Research Letters, a u njoj se nalaze i podaci i podaci Međunarodnog sistema nadgledanja (IMS) za koje Istraživači kažu da je pomoću senzora tada zabeležio "najmoćniji događajikada" .

Senzori su normalno raspoređeni da otkriju i izmere dokaze o nuklearnim testovima, a Aleksis le Pičon iz komisije za atomsku energiju Francuske i njegove kolege tvrde da je udarni talas meteora bio ekvivalentan eksploziji od 460 kilotona TNT-a.

Preko 1.000 ljudi je povređeno nakon što je svemirski kamen sagoreo polovinom februara iznad Rusije u oblasti Čeljabinska, nakon čega je tri grada zasula meteorska kiša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: