Šta je prava definicija seksa?

To je obično pitanje koje radoznala deca postavljaju zatečenim roditeljima. Ali, Institut Kinsi postavio je i odraslima pitanje šta je seks; istraživanje je pokazalo da se ne slažemo svi oko definisanja seksa.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2010.

20:00

Default images

Skoro svi su jednoglasni da se sam seksualni odnos računa u seks. Ali šta se dešava kada je reč o oralnom i analnom seksu? Da li i njega svi isto definišu?

Odgovor zavisi od toga kome je pitanje postavljeno.

Studija se bavila pitanjima o seksualnom zdravlju i u njoj je učestvovalo 486 mahom heteroseksualnih osoba starosti između 18 i 96 godina. Njima su postavljena pitanja o tome da li je za njih seks najintimniji oblik ponašanja i šta sve pod njim podrazumevaju.

Rezultati izveštaja otkrili su da dvoje od deset ispitanih analni odnos nije smatralo seksom, da je svaki treći to rekao za oralni odnos, dok čak polovina ispitanih smatra da kontakt rukom takođe nije seks.

Ovo neslaganje i nije iznenađujuće nakon cirkusa koji je nastao kada je bivši predsednik Bil Klinton dao užasavajuće ličnu definiciju "seksualnih odnosa" i nakon bezbrojnih debata oko toga da li se sajber seks može kvalifikovati kao prevara.

Očigledno je da ljudi imaju potpuno drugačija mišljenja ne samo o tome šta je seks već i oko toga šta je prihvatljivo seksualno ponašanje.
Međutim, ova studija nije se bavila seksualnom vernošću.

Brendon Hil, naučni saradnik u Institutu Kinsi, objašnjava da bi istraživači, doktori, roditelji i seksolozi trebalo da budu veoma oprezni i da sopstvenu definiciju seksa obazrivo prenose na svoje sagovornike, bili oni pacijenti, učenici ili deca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: