Ipak odlučili da u sredu pređu na letnje računanje vremena

Privremeni premijer Libana Nadžib Mikati izjavio je danas da je njegov kabinet glasao da se odluka da se prelazak na letnje računanje vremena odloži za mesec dana poništava, i da će se na letnje računanje vremena preći već naredne srede.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.03.2023.

14:57

Ipak odlučili da u sredu pređu na letnje računanje vremena
Foto: Shutterstock / Zephyr_p

Kako navodi Rojters, Mikati je izjavio da je odluka doneta nakon ''mirne rasprave'' i da je državi potrebno 48 sati da uskladi svoje poslove.

Odluka libanske vlade da u poslednjem trenutku odloži početak letnjeg računanja vremena do kraja muslimanskog svetog meseca ramazana dovela je danas do masovne konfuzije u toj zemlji.

Pošto su neke institucije pomerile vreme na časovnicima, a druge odbile da to urade, mnogi Libanci su se našli u poziciji da nagađaju o radnim vremenima preduzeća, škola i drugih ustanova, preneo je AP. U Libanu se obično kazaljke na satovima pomeraju sat unapred poslednje nedelje u martu, kao i u većini evropskih zemalja. Međutim, u četvrtak je libanska vlada objavila odluku privremenog premijera Nadžiba Mikatija da pomeri početak letnjeg računanja vremena na 21. april.

Konfuzija zbog letnjeg računanja vremena: Da li ste za ukidanje? ANKETA

Za donošenje takve odluke nije naveden razlog, ali se u video-snimku sastanka između Mikatija i predsednika parlamenta Nabiha Berija, koji je procurio u lokalne medije, može čuti da Beri traži od Mikatija da odloži uvođenje letnjeg računanja vremena, kako bi se muslimanima omogućilo da prekinu ramazanski post sat ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: