Predsednik se oglasio: "Pokradeni smo"

"Ukrali su nam titulu Mis univerzuma. Amanda Dudamel je pobedila i to je prava pljačka", rekao je predsednik Venecuele Nikolas Maduro tokom sastanka Proširene vojno-političke komande, prenosi portal "Alberto Rod njuz" iz Karakasa.

Izvor: CDM

Četvrtak, 19.01.2023.

13:18

Predsednik se oglasio:
Foto: Profimedia

Ovakva reakcija šefa države usledila je posle ceremonije 71. izbora Mis univerzuma, održane prošlog vikenda u Nju Orleansu u Luizijani. Žiri je za najlepšu ženu sveta proglasio Arboni Gabrijel iz SAD. Prva pratilja je Amanda Dudamel iz Venecuele, a Andreina Martinez iz Dominikanske Republike izabrana je za drugu pratilju.

Za krunu su se takmičile 84 žene iz celog sveta. Odnedavno su promenjena pravila takmičenja, a jedno od njih je da na takmičenje mogu da se prijave majke i udate žene.

Ovako je Miss tzv. Kosova reagovala na proglašenje nove Miss Universe VIDEO

Čim je Arboni Gabrijel krunisana pojavile su se kontroverze oko načina izbora najlepše žene. Mnogi smatraju da je problem u sukobu interesa, jer En Džakradžutatip, glavna direktorka JKN "Global Grup" poseduje licence za takmičenja za Mis Univerzum i za Mis SAD.
Ejmi Emerih, izvršna direktorka Mis Univerzum kaže da je jedna od četiri najbolje računovodstvene firme u SAD obradila rezultate i verifikovala proces izbora. Emerih smatra da su lažne optužbe o nameštanju apsurdne i odvlače pažnju od neverovatnih prekretnica koju je napravila ova organizacija u izboru za mis planete.

Arboni Gabrijel je svojom pobedom postala prva američka pobednica izbora za Mis univerzuma koja je poreklom sa Filipina. Poslednji put je Mis SAD pobedila na takmičenju 2012. godine kada je krunisana Olivija Kalpo. A Venecuela je poslednji put pobedila na takmičenju 2013. godine kada je Gabrijela Isler ponela lentu najlepše žene.

SAD su do sada osvojile najviše izbora za Mis univerzuma, devet titula. Venecuela je druga sa sedam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: